Трагедія в підвалі: що може статися, якщо не дотримуватися правил пожежної безпеки (відео)

24.03.2023 18:42   -

Підвальне приміщення типової п’ятиповерхівки. Два тижні тому за дверима ось цієї комірчини сталася пожежа. Задимлення вчасно помітили сусіди, викликали рятувальників. Але вогонь встиг перекинутись на стіни, стелю.

Загасити встигли вчасно. Вогонь не встиг пошкодити квартири, але, на жаль, винуватиць трагедії загинув.

Пожежа зайнялась так стрімко, і була такої сили, що шансів врятувати 70-річного чоловіка, розповідають сусіди , не було. І дякують Богу, що самі не вчаділи.

ОЛЕКСАНДРА МИКОЛАЇВНА МЕШКАНКА БУДИНКУ, ДЕ СТАЛАСЬ ПОЖЕЖА
Як би це було вночі, погоріли б і квартири, і нас, і дома вже й не було б, як би це сталось вночі. А це – що серед біла дня таке трапилось. Я сначала не поняла, що там, вийшла, люди бігають, пожарники по під’їздах евакуйовують: “Виходьте, горимо!”

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЛАРИСА ПАВЛІВНА МЕШКАНКА БУДИНКУ, ДЕ СТАЛАСЬ ПОЖЕЖА
Как раз горел вон там подвал, подъезд и два окна. У соседа совсем все горело, черная вообще квартира была. Черный, черный просто валил такой чад, как в крематории. Я только квартиру убираю. Черное все: люстра, ванная. Все чёрное, вот такой слой был этой гари.

На жаль, під час війни у місті збільшилась кількість пожеж, спричинених не обстрілами, а через необережне поводження з вогнем, зазначають спеціалісти. Підкреслюють: саме у підвалах загоряння виникають найчастіше, як сталося і цього разу.

ОЛЕНА МИРОШНИЧЕНКО ПРОВІДНИЙ ІНЖЕНЕР КП “ЖИЛКОМСЕРВІС”
Нерідко жертвами вогню стають самі винуватці пожеж. Мешканцям необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки та правил проживання в багатоквартирних будинках. Забороняється палити, захаращувати квартири, балкони, шляхи евакуації, підвальні та технічні приміщення. Забороняється заносити джерело відкритого вогню до житлового будинку.

Електроприлади, балони з скрапленим газом, твердопаливні та газові печі – насамперед їх неправильна експлуатація –  часто стають причиною пожеж та людських смертей, констатують фахівці. І хоча опалювальний сезон вже завершується, про безпеку, правила використування та справність електро- чи газових приладів треба пам’ятати, наголошують фахівці.

ОЛЕКСАНДР ЯРМАК ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА КП “ХРБП”
Основні вимоги для уникнення надзвичайних ситуацій, уникнення пожарів та отруєння чадним газом – пустіть фахівців нашого підприємства до помешкання, квартир. Вони проведуть інструктаж по пожежній, газовій безопасності. Вони перевірять стан опалювальної печі. Вони підготовлять вашу піч до опалювального сезону.

На сьогодні у Харкові більше 1300 будинків з пічним опаленням. Тож харків’ян закликають дотримуватись правил поводження з відкритим вогнем, бо всі ми маємо розуміти, що трагедію краще попередити.

ОСТАННІ НОВИНИ