У Харкові через війну пошкодження зазнали 100 світлофорних об’єктів (відео)

24.03.2023 18:09   -

Близько 100 світлофорних об’єктів на перехрестях Харкова зазнали пошкодження через обстріли з початку повномасштабної війни. Поки ж всі понівечені регулювальники дорожнього руху вимкнені. Але через помітний приріст трафіку на дорогах міста, кажуть спеціалісти, у Харкові зараз тривають ремонти світлофорів.

ДМИТРО ЛИПОВИЙ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ БУДІВНИЦТВА ТА ШЛЯХОВОГО ГОСПОДАРСТВА
На сьогоднішній день вже є необхідність основних світлофорних об’єктів, які находяться на магістралях. Це один із тих, що ми бачимо. В зв’язку з тим, що Салтівка була у нас в зоні дуже активних бойових обстрілів, тут ось на цьому перехресті дуже поражений світлофорний об’єкт. Тут потрібно відновлювати кабельну мережу, тут мабуть треба і заміна самих світлофорів і знаків. Тому зараз триває комплексна робота, проводиться інвентаризація, дефекація і зараз ми будемо вже виконувати і відновлювати ці об’єкти.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Наразі ж, повідомили у профільному департаменті, 40 % світлофорів Харкова вже працюють у форматі довоєнного часу. Паралельно у шляховиків розпочалась кампанія з відновлення доріг прифронтового Харкова. Все тільки-но стартувало, тому, кажуть, будуть поступово все ремонтувати.

ДМИТРО ЛИПОВИЙ ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ БУДІВНИЦТВА ТА ШЛЯХОВОГО ГОСПОДАРСТВА
Ми зараз будемо проводити в першу чергу це ті роботи, які пов’язані з ремонтом тих об’єктів після зими. Тому, що у нас зима вона все рівно дороги трохи пошкоджує. Це стосується і внутрішньоквартальних доріг, це касається і доріг-магістралей. І разом із цим у нас іде активне проектування щодо відновлення, капітального та поточного ремонту доріг. Це і внутрішноквартальні і УДС. І це зараз ми всі зусилля прикладаємо до того, щоб не тільки у першому півріччі, а і у другому максимально набрати обертів для того, щоб відновити наші дороги.

Поки ж про кількість об’єктів, що будуть цьогоріч відремонтовані у профільному департаменті не говорять. Оскільки, наголошують, в країні війна, тому все залежатиме від фінансування. З великих проектів, що є вже в планах на 2023 рік – то це вулиця Весніна, де минулої осені була проведена реконструкція з розширенням вулиці. На цій транспортній артерії залишилося лишень устелити верхній – фінішний шар асфальтобетону.

ОСТАННІ НОВИНИ