Тепловики полным ходом готовятся к новому отопительному сезону

05.06.2012 18:06   -
Автор:

Ця Комінтернівська котельня забезпечує теплом та гарячою водою понад п*ятсот будинків двох районів міста. Та зараз її робота призупинена. Але мешканці, які обслуговуються від цієї котельні, без гарячої води не лишилися.

Сергій Андрєєв,  директор КП "Харківські теплові мережі":

-Источники мы можем менять: ТЕЦ-3 работает, Коминтерновская котельня стоит, гарячую воду подаём.

Стоїть ця котельня не без підставно. Комунальники її капітально ремонтують. Встановлюють нові колектори та щити. А також замінюють дефектні ділянки труби.

Анатолій Денисенко,  депутат Харківської міської ради:

-Большое внимание уделается не только безаварийности работы сетей инженерных. Но и энергосбережениям. Потому что ведутся работы по изоляции, ведутся работы по созданию тепловых пунктов, которые существенно сокращаю трасходы на подогрев воды, на отопление.

Такий тепловий пункт вже три роки стоїть на будинку по вулиці Броненосьця Потомкіна, 1б. Переваги його очевидні.

Микола Томах , заступник начальник Комінтернівського району з експлуатації КП "ХТМ":

-Автоматика здесь установлена, которая поддерживает температуру, в районе 55 градусов. Наиболее экономичный, утсановлен в жилдоме, самая малая теплопотеря теплоносителя воды здесь.

Такими котельнями опалюється понад сто будинків міста. Та сімдесят відсотків житлового фонду – обслуговується централізовано. Тому ведеться робота і з ремонту тепломагістралей. У цьому випадку абонентів доводиться відключати від гарячого водопостачання, говорять тепловики. Зараз таких будинків по місту сімсот. Виявляли там проблемні місця – перевіреним методом.

Віктор Кітанін , директор Департаменту комунального господарства:

-Сегодня провели испытания давления всех наружных теплотрасс. Искусственно порвали там, где слабые места – это даёт возможность в летний период более качественно подготовиться к работе в осенне-зимний период.

Головна мета ремонтних робіт влітку – аби взимку усі городяни були із теплом та гарячою водою. Комунальники звітують – поки від графіку не відстають. І вже на сьогодні місто готове до опалювального сезону на тридцять відсотків.

Олена Завгородня ,Євгеній Дроботов ,Харьковские Известия.