Тариф на вывоз мусора харьковчанам пересчитают

03.05.2012 17:46   -
Автор:

Під час робочих зустрічей міського голови із ветеранами усіх районів, випливла проблема тарифу на ТПО. Люди скаржились, що сплачують вони більше, ніж виробляють. На сесії міськради депутати вирішили – встановити пільгу на вивезення сміття. Платити за послугу самотнім пенсіонерам тепер можна у половину менше.

Світлана Горбунова-Рубан,  заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Это прежде всего люди пенсионного возраста, одинокие и их одиночество подтверждено регистрацией. Это пенсионные супружеские пары, которые проживают сами, доход которых меньше одной тысячи на человека.

Та перерахують тариф на вивезення твердих побутових відходів не тільки пенсіонерам. Це стосуватиметься і тих городян, які довгий час не проживали за місцем реєстрації, були за межами міста і країни. Це можуть бути також військові, хворі в лікарнях, в"язні. Тоді на перерахунок тарифу їм необхідно подати підтверджуючі документи стосовно терміну непроживання за місцем реєстарції, а значить і некористування послугою. Окрім того, харків"яни матимуть право на перерахування у тому випадку, коли сміття  вивозитимуть не регулярно.

Роман Нехорошков,  директор Департаменту житлового господарства:

-Основным документом для перерасчета является акт-претензия за неуказанную услугу. Под неуказанной услугой мы понимаем то, что поскольку вывоз мусора у нас твердо-бытовых отходов осуществляется ежедневно, то в случае если нет ежедневного вывоза, то предьявитель имеет право составить акт-претензию.

Акт претензії від споживача розглядатиметься протягом одного дня з моменту його подачі. Розбиратимуть усі причини ненадання послуги. Таких заяв у першому кварталі було не багато, перерахунок лише на суму у півтори тисячі гривень. Загалом же за цей період з міського бюджету компенсували за цією пільгою два з половиною мільйони гривень. На допомогу усього  мають право двадцять вісім категорій населення. У тому випадку, коли харків"янин має можливість отримати відразу декілька соцгарантій, йому надається право обирати найбільш економічно вигідну для нього.

Євгенія Кутнова,Віктор Ноздрачов.Харьковские Известия