Сирський став Почесним громадянином Харкова, кошти на оборону та безоплатний проїзд – рішення сесії

18.08.2023 17:57   -

825 мільйонів гривень. Таку суму вже виділив Харків на всі заходи з оборони та підтримку українських захисників з початку повномасштабного вторгнення рф до України. На засіданні чергової сесії міськради, що відбулась 18 серпня, з міського бюджету скерували додаткове фінансування на оборону.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Перш за все це допомога нашим військовим і це головне, бо ми повинні перемогти. І якнайшвидше ми переможемо, тим найшвидше наступить мир. І будуть певні можливості у тому ж бюджеті. І повертатись людям буде куди. Це перше, друге питання це соціальна підтримка – це теж важливо. І третє питання – це ми дорахували кошти на безкоштовний проїзд нашим містянам.

Від бюджетних питань, до питань з декомунізації. Так у Харкові продовжується робота з приведення до ладу топонімічних назв, які мають причетність до комунізму та країни агресора, що безпощадно тероризувала і тероризує своїми ракетами український Харків. Роботи з перейменування ще дуже багато, наголосив мер, але у серпні Харків поклав хрест ще на ряді назв з комуністичним та російським духом. 

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Так колишня вулиця Оренбурзька носитиме ім’я братів Гипиків, Маяковського – перейменували у Хвильового, вулиця Конєва стала бульваром Гончарівським, а вулиця Бажанова буде Чорноглазівською. Окрім того, з’явилися у Харкові вулиці Мирослава Мисли, Лубенська та Добровольців. А щодо провулків, то колишній Халтуріна носитиме назву Академіка Померанчука, Петрашівський – Петра Франка,  а Плеханівський – став Петинським.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми сьогодні 10 вулиць перейменували і хочу сказати, що це ще один крок на шляху декомунізації. І ми будемо поступово декомунізовувати всі вулиці, згідно чинного законодавства. Та ми дуже виважено до цього питання підходимо. Ми обговорюємо із суспільством це питання і я хочу сказати, що дуже багато людей зараз підтримує. І коли ти береш соціологію, коли ми виставляємо з якої назви, на яку назву ми повинні перейменовувати, то дуже багато людей підтримують нас. Рівень підтримки десь 97-98%.


Щодо питання присвоєння звання « Почесний громадянин міста Харкова», то книга, в якій вже вкарбовано 139 видатних і славних імен поповнилася ще вісьмома особистостями. Всі вони стоять на захисті цілісності України, яка бореться за свою свободу та незалежність проти російського окупанта. 

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я дуже вдячний нашим депутатам, всьому депутатському корпусу, який одностайно, я підкреслюю, одностайно прийняв рішення щодо такого списку, який ми подали. І була експертна рада відповідна і це перш за все наші військові. Олександр Станіславович Сирський – це легендарний військовий. Він не нуждається в представленні, але це той командир – командувач Сухопутних військ України, який безпосередньо керував операцією контрнаступу, який здійснювали ЗСУ щодо відгону від кордону з містом Харковом військових російських, – росіян. І дуже багато він зробив. Це були дві хвилі наступу. І це був дуже потужний, розрахований наступ і ми маємо результат, який є на сьогодні.

Звання Почесним громадянам міста – героя Харкова: Сирському, Лебідю, Танцюрі , Соколовському, Бережному, Черкашину, Філіпову та Кривошеї будуть вручені  23 серпня,-  традиційно до Дня Харкова.

ОСТАННІ НОВИНИ