Спортивні новини Харкова | 18.08.2023

18.08.2023 17:48   -

Двадцятирічний харківський борець вільного стилю Володимир Кочанов забирав медалі цього сезону у всіх змаганнях, у яких брав участь. У січні студент Національного Університету імені Каразіна виграв в Ужгороді молодіжний чемпіонат України у ваговій категорії до ста двадцяти п’яти кілограмів. У березні став віце-чемпіоном Європи U23, який проходив у Бухаресті, та удостоївся звання майстра спорту міжнародного класу. Надалі підопічний заслуженого тренера України Миколи Чинцова та Святослава Хоменка здобув дві перемоги поспіль на міжнародних турнірах серед юніорів у Кишиневі та у столиці Румунії, у червні завоював в іспанському Сантьяго-де-Компостелла “бронзу” чемпіонату континенту U20. Продовжити цю шикарну серію Кочанов готувався на юніорському чемпіонаті світу у столиці Йорданії – Аммані. Перші дві сутички він провів дуже впевнено, завершивши їх достроково. В одній восьмій фіналу харківський важковаговик не залишив шансів білорусу Олександру Градовкіну, розправившись із ним «всуху» – десять: нуль, у півфіналі так само в першому періоді змусив піти з килима борця з Казахстану Марлена Курлишбека – дванадцять: два. А ось далі не залагодилося. За вихід у фінал Володимир Кочанов поступився майбутньому переможцю планетарного турніру, іранцю Амір-Резе Масумі-Валаді, у поєдинку за бронзову медаль програв чинному чемпіону Європи U20 Хакану Біюкчінгілу з Туреччини. У підсумку – п’яте місце та гарні перспективи на майбутнє.

У словенському Маріборі стартував чемпіонат Європи з боксу серед школярів, на якому Харківську область у складі збірної України представляють два спортсмени: у категорії до сорока восьми кілограмів – вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “Восток” Кирило Горбунов, у вазі до сімдесяти кілограмів – Кирило Бондаренко із КДЮСШ “ХТЗ”. Першим на ринг вийшов учень Олексія Солодовнікова, а його суперником був місцевий фаворит Тім Кланечек. Боксувати з господарями завжди важко та особливо відкривати турнір. Але Бондаренко подолав хвилювання та переміг словенця. І не просто переміг, а зробив це достроково. Харківський боксер відразу захопив ініціативу, перший раунд виграв одноголосним рішенням суддів, у другому-двічі відправив Кланечека в нокдаун, після чого рефері зупинив бій через явну перевагу Бондаренка. Наступним суперником харків’янина буде Альберто Анточі з Німеччини.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Валерія Пахомова створила головну сенсацію чемпіонату України з академічного веслування серед молодших юнаків та дівчат, що відбувся у Києві. Тринадцятирічна вихованка КДЮСШ “Темп”, для якої це були перші у житті змагання, виграла “золото” в “одиночці”. У фіналі харківська спортсменка лідирувала всю дистанцію та на фініші випередила найближчу суперницю більш ніж на корпус човна. Вражаючий успіх для дебютантки. Ще більшою була перевага Пахомової у попередньому та півфінальному заїздах. Усього за нагороди в цьому класі змагалися сімнадцять дівчат не старше чотирнадцяти років. Переможним виступом у столичній акваторії Пахомова продовжила сімейну традицію. Валерія – донька майстра спорту України міжнародного класу з академічного веслування Олександра Пахомова – у минулому неодноразового переможця та призера молодіжних чемпіонатів світу, національних першостей. Греблею вона займається два роки, але через війну їй дебют на змаганнях відбувся лише цього літа. Готували Валерію Пахомову до юнацького чемпіонату країни заслужений тренер України Сергій Дементьєв та Віталій Пашков.

Харківські шосейники здобули дві срібні нагороди на черговій серії національних змагань, що відбулася в Житомирі, і в якій визначалися переможці та призери чемпіонату України в парній гонці, стартового етапу першості країни в гонці крітеріум та Всеукраїнських змагань у груповій гонці. В дівочій категорії на другу сходинку п’єдесталу в парній гонці піднялися Кіра Дубініна та Марина Романенко. Місцевим велосипедисткам Анастасії Фурник та Марини Цибульскій харків’янки програли дві секунди, «бронзовий» дует з Дніпра випередили на сорок дві. Ще одне «срібло» збірній Харківської області приніс шістнадцятирічний Роман Циркунов, якій став другим у юнацькій груповій гонці на п’ятдесят кілометрів с результатом – одна година двадцять чотири хвилини тридцять дев’ять секунд. До «золота», яке здобув хмельничанин Ярослав Волощук, вихованцю харківської ШВСМ не вистачило шість секунд. Ще один харківський учасник Данило Євтушенко показав на «полтиннику» восьмий час.  У дівочих групових перегонах на тридцять кілометрів Дубініна та Романенко посіли п’яте та шосте місця відповідно. В крітеріумі харків’яни в призи не потрапили, а ближче до  п’єдесталу була Маргарита Котова, яка фінішувала четвертою у молодшій віковій групі.

ОСТАННІ НОВИНИ