Смерть за ґратами. В Олексіївській виправній колонії повісився в’язень

28.01.2013 21:38   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Смерть за гратами. Трагедія сталася ось за цим парканом в одному зі складських приміщень Олексіївської виправної колонії. Там вчинив самогубство 37-річний в'язень.

Тіло загиблого знайшов один з ув'язнених близько сьомої ранку в неділю. Для суїциду, а саме на цьому наполягають співробітники колонії, чоловік обрав пакувальну мотузку. На ній і повісився. Про померлого в колонії кажуть – конфліктів з осужденими не мав, нічим не вирізнявся з поміж інших. Цього разу сидів за крадіжку. В кінці грудня минулого року йому присудили чотири з половиною роки. Це був не перший його строк на зоні, а одинадцятий.

В'ячеслав Попов перший заступник начальника Олексіївської виправної колонії № 25

-В местах лишения свободы отбывает наказание с 1993 года. Ранее совершал преступления за угоны автотранспорта, разбойные нападения, кражи личного имущества граждан. В учереждении данном отбывает наказание уже не в первый раз.

Загиблий на волі мешкав у Сумській області. Тюремники кажуть – з ріднею не спілкувався. Батько з матір"ю його не навідували, хоч той і писав їм листи. Один з таких став передсмертним.

В'ячеслав Попов перший заступник начальника Олексіївської виправної колонії № 25

-Каждая новая судимость это обострение отношений между осуждённым и родственниками. По освобождению они обещают своим родным, что это в последний раз. Что более нарушение закона и в данные места они возвращаться не будут. Там в письме конкретно указано, что он ранее писал письма, но не отправлял и в письме указал отправлю ли я данное письмо вам, я понимаю как отец ко мне относится.

Зараз же всі деталі трагедії з'ясовують правоохоронці. Прокуратура порушила дві кримінальні справи за фактом смерті засудженого.

Дмитро Кавун заступник прокурора Харківської області

-Розпочате кримінальне провадження за ст.120 кримінального кодексу України – це доведення до самогубства. Також прокуратурою Дзержинського району міста Харкова розпочате кримінальне провадження за ст.367 відносно посадових та службових осіб виправної колонії № 25.

Чи винні тюремники – вирішить слідство. Якщо таки недогледіли – то і їм можуть загрожувати грати строком від   двох до п'яти років, або ж штраф – від чотирьох до одинадцяти тисяч гривень.

Ігор Бескровний