Следующую “Харьковскую сирень” посетит Анжелика

12.09.2012 19:04   -
Автор:

Обличчям наступної "Харьковской сирени" стане Мішель Мерсьє, відома усім як Анжеліка з одноіменного кінороману. Французька акторка згоду на відвідування кінофесту дала ще на початку квітня цього року.

Вікторія Маренич начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації

-Мы активно работаем над тем, чтобы ее приезд в наш город был не просто интересен и познавателен для нее, а чтобы было максимальное количество встреч для раскрытия ее граней таланта гостями кинофестиваля.

Також в рамках фестивалю видадуть кілька книг. Одна з них буде присвячена сто п`ятнадцятій річниці азербайджанського кіно, друга – розкаже про життя у Харкові кінопідприємця Дмитра Харитонова, завдяки якому з`явилася Одеська кіностудія. Також на будинку по вулиці Сумській, де він мешкав та працював, відкриють меморіальну дошку. Загалом "Харьковская сирень" проходить у Першій столиці з дві тисячі дев`ятого року. За цей час фестиваль відвідало чимало відомих зірок кіно світового рівня таких, як Ален Делон, П"єр Рішар, Жан-Поль Бельмондо, Наталья Фатєєва. До складу журі заходу входили талановиті російські режисери Алла Сурікова та Володимир Фокін. Почесним президентом фесту є французька акторка Мілен Демонжо. Відкриття кінофесту заплановане на травень.

Олександра Суфіянова, Євген Карпенко, Харьковские Известия.