С 12 марта клиенты, которым субсидии были назначены до 31 декабря 2018 года, смогут получить помощь от государства в денежной форме

12.03.2019 14:44   -
Автор:
Ощадбанк від сьогоднішього дня почав виплачувати субсидію готівкою. Отримати монетизовану державну допомогу за попередніми даними зможуть майже 900 тисяч домогосподарств. Про це повідомляє прес-служба банку.
 
Процедура нарахування субсидії поширюється на субсидіантів, які отримали рішення про нарахування субсидії від структурного підрозділу з питань соціального захисту населення до 31 грудня 2018 року. Субсидіанти, яким призначено держдопомогу до цього терміну, отримуватимуть її у грошовій формі. Рахунки за комунальні послуги будуть надходити в повному обсязі без урахування субсидії, і громадянин повинен самостійно і своєчасно оплачувати їх, використовуючи отриману державну допомогу. Кошти, які в нього залишаться після отримання оплати комунальних послуг, субсидіант зможе витрачати на власний розсуд.
 
Сплачувати комунальні послуги потрібно згідно терміну – тобто не пізніше 20-го числа кожного місяця.  Монетизована субсидія готівкою приходитиме на поточний рахунок банку. 
 
Для отримання субсидій громадяни повинні зареєструватися на офіційному сайті або в контакт-центрі Ощадбанку. При отриманні першої держдопомоги в грошовій формі субсидіанту буде запропоновано відкрити поточний рахунок, на який в подальшому будуть зараховуватися кошти. На зустрічі потрібно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. При цьому, якщо субсидіант, який не є пенсіонером, вже має поточний рахунок в Ощадбанку, то субсидія буде зарахована на нього. А от пенсіонерам не потрібно додатково реєструватись для отримання державної допомоги. Вони отримають субсидію одночасно з пенсією через "Укрпошту" або на свій банківський пенсійний рахунок у звичайні строки.
 
 
При відкритті поточного рахунку не потрібно буде кожного разу відвідувати відділення для отримання субсидії – вона буде автоматично зараховуватись банком на картку; клієнт матиме змогу знімати кошти в будь-якому банкоматі, а також зручно та своєчасно оплачувати комунальні послуги в мобільному або інтернет-банкінгу.