Ремонт скейт-площадки

09.08.2012 12:36   -
Автор:

 

Ігор Бескровний ,кореспондент:

– Майданчик біля театру опери та балету вже давно став улюбленним місцем відпочинку першостоличних скейтерів. Сюди чи не щодня приходять десятки хлопців щоб покататися та відпрацювати нові елементи. Але з часом конструкції прийшли у повну непридатність.

Верхній шар конструкцій просто розтрощився. Надодачу наприкінці червня у скейт-парку сталася пожежа. Один з головних елементів просто вигорів вщент. Ремонту він не підлягає, констатують фахівці. А ось всі інші фігури можна відремонтувати. Тож 250 скейтерів написали листа на ім'я міського голови Геннадія Кернеса, в якому просили допомоги у відновленні майданчика. Наразі ведеться підрахунок коштів, необхідних на його відновлення.

Юрій Спиридович, представник компанії з виготовлення скейт-парків:

– Покрытие здесь два слоя фанеры, один слой рабочий – он тонкий, который может подлежать замене, есть регламент по нему, и если бы был хозяин, который занимался ежедневной эксплуатацией, то им бы было рассказано как за ним ухаживать, но это не делалось. Второй слой нерабочий и он остаётся внизу.

Розглядається можливість і створення нового скейт-парка, в іншому місці, але за умови, що скейтери створять власну громадську організацію і візьмуть на себе зобов'язання стежити за станом майданчика. За такою схемою працюють скейт-парки у Вінниці і Кривому Розі.

Ігор Бескровний, Віктор Ноздрачов. «Харьковские Известия».