Рейд госавтоинспекторов

10.08.2012 11:38   -
Автор:

 

За півроку – майже двісті ДТП за участі водіїв автобусів. З їх вини – майже тридцять аварій, у яких три особи загинуло, – констатують даівці. Тож вони вирішили посилити контроль за водіями. Наразі в місті проходить місячник з перевірок пасажирського транспорту. Перевірка і до виїзду на маршрут, і під час нього.

Дмитро Набока ,державтоінспектор Київського району:

– Водій маршртуки повинен мати про собі посвідчення водія, технічний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, так же страховий полюс та ліцензійну картку.

Потім інспектор перевіряє технічний стан транспортного засобу. Дивиться колеса, гуму на них, чи працюють фари, чи відчиняються автоматично двері та кількість сидінь у маршрутці.

Віталій Рязанов, водій маршрутки:

– В основном мы стараемся не нарушать и у нас нет в основном проблем.

Та крім документів та підготовки транспорту до роботи, ДАІвці тепер пильніше слідкують за виконанням правил дорожнього руху водіями маршруток та автобусів. І тут трапляються такі кермувальники, які й не знають за яку провину їх зупинили.

– ГАИ Дзержинского района, капитан Певный. Документы, будь ласка ваши. Вы знаете за что вас остановили? Нет. Проверка?

А водія зупинили через те, що він висаджував пасажирів перед світлофором, а не на зупинці. Такої помилки припустився і цей чоловік.

– Вы понимаете за что вас остановили? За высадку пассажиров? Так точно.

Михайло Ходячев, водій:

– Больше такого не повторится. Стараетесь не нарушать? Стараемся.

Валерій Певний ,старший державтоінспектор Дзержинського району:

– В данном случае – это была посадка, высадка пассажиров на регулируемом пешеходном переходе. Предусматривает ответственность административную в виде штрафа двести пятьдесят пять – триста сорок гривен. Как бы касаемо пассажирских перевозок- это является грубым нарушением.

Думки самих пасажирів щодо поведінки водіїв та їхніх порушень під час руху, різняться.

Олександр, економіст:

– Курят за рулем, по телефону разговаривают, вот типичный пример вот здесь пешеходный переход. Хотя бы кто-то из них притормаживал, когда ходят пешеходы.

Ірина, харків'янка:

– Если честно говоря, то не замечала. Нормально едешь.

Інспектори ж констатують, що найчастіше аварії трапляються через нехтування правил дорожнього руху та необережність самих водіїв. Це доводять майже щоднні складання сотні протоколів. Сьогодні їх виявилось менше.

Михайло Белявцев, заступник начальника відділу автотехногенної інспекції УДАІ в Харківській області:

– Было составлено двадцать восемь протоколов. Это в основном проверка техсостояния, это нарушения высадки пассажиров, это несоответствие цвета.

Надалі інспектори планують провести рейди з виявлення нетверезих водіїв легковиків, тих, які перевищують швидкість та йдуть на обгон з порушеннями.

Євгенія Кутнова, Віктор Ноздрачов. «Харьковские известия».