Реєстрація на пробне ЗНО триває до тридцятого листопада

06.11.2012 18:00   -
Автор:

До початку пробного тестування ще п'ять місяців, та бажаючі взяти участь в ньому вже є. З першого листопада зареєструвалося п'ятнадцять школярів. Чотирнадцять учнів – з районів області та один – із Харкова. Процедура реєстрації на попереднє ЗНО досить проста. Для цього необхідно лише зайти на сайт Центру оцінювання якості освіти.

Олександр Сидоренко директор Центру оцінювання якості освіти

-Знаходить розділ реєстрації на пробне тестування, виконує всі кроки, розписані в програмі, вони доволі прості, до речі і навігація сайту досить проста. Ознайомлюється з процедурою, роздруковує собі відповідні документи, заповнює їх, вносить оплату, і надсилає нам все це у конверті.

Після реєстрації кожному абітурієнту створюють персональну сторінку на сайті Центру якості освіти. Там буде вказана необхідна для учасника оцінювання інформація, а також час і місце проведення пробного тестування. Проводитиметься воно два дні. Двадцять третього березня – з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов, а саме – англійської, німецької, французької або іспанської. Тридцятого березня – з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури. Щодо основного ЗНО дві тисячі тринадцятого року, кажуть у центрі якості освіти, воно матиме кілька відмінностей.

Олександра Суфіянова кореспондент

-Особливістю ЗНО 2013 року буде те, що усі пункти тестування розміщуватимуться у Вищих навчальних закладах. Все робиться для того, щоб майбутні студенти якомога більше познайомилися з усіма нюансами навчання у ВИші.

Друга особливість – на всіх пунктах тестування застосовуватимуть металошукачі. За допомогою них виявлятимуть недбайливих абітурієнтів, які користуються мобільними телефонами. Проводитиме таку перевірку представник державної служби охорони.

Олександр Сидоренко директор Центру оцінювання якості освіти

 -Ми зараз продумуємо цю процедуру, ми її дуже розпишемо толерантно. Ми обовязково зробимо так, щоб мобільні телефони абітурєнта були відсутні, щоб вони не відволікали і щоб кожен учасник тестування, всі учасники тестування мали однакові умови.

Максим Рудь абітурієнт

-Это хорошо, потому что некоторые школьники могут зайти в интернет тот самый списать или позвонить какому-то человеку, а тот будет диктовать ответ.

Також на  основному ЗНО наступного року збільшиться і кількість запропонованих на вибір предметів. Їх буде не десять, а одинадцять. Додасться світова література. Проводитиметься основне тестування з третього по двадцять сьоме червня.

Олександра Суфіянова, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия