Работаем над созданием новых возможностей для ученых Харьковщины. Юлия Светличная

19.07.2018 13:18   -
Автор:
Губернатор області зустрілася з харків’янами, які отримали гранти Президента України на підтримку своїх досліджень. Тематика робіт молодих харківських вчених дуже широка і ці роботи, вважає керівник області, варто продовжувати, тим більше, що є така допомога від держави.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Мені приємно зазначити, що 7 харків’ян отримали гранти від Президента України – від 60 до 90 тисяч гривень отримає кожен на продовження своєї наукової діяльності. Думаю, що це найкращий стимул для того, щоб працювати у своїй країні, щоб продовжувати той шлях, який ви обрали.
 
Доктор фізико-математичних наук, професор кафедри ядерної та медичної фізики Харківського національного університету ім. В.Каразіна Валерія Трусова – одна з тих, хто отримав грант від Президента. Вона розповіла, що її наукова робота отримала найбільшу можливу суму підтримки – 90 тисяч гривень.
 
Валерія Трусова отримала грант Президента
 
Наш колектив під керівництвом професора Горбенко Олени Петрівни тривалий час займається проблемою з'ясування механізмів, які призводять до розвитку таких хвороб як Альцгеймера та Паркінсона.  Хочу подякувати вам , Юлія Олександрівна, за постійну підтримку молодих вчених Харкова та області за те, що допомагаєте розвиватися нам, науці в цілому. 
 
Ефективність державних та обласних механізмів підтримки науки в ході зустрічі відзначив і ректор Харківського національного університету імені Каразіна Віль Бакіров.
 
Віль Бакіров ректор ХНУ ім. В. Каразіна
 
Я хотів би ще раз подякувати нашій голові обласної державної адміністрації Юлії Олександрівні Світличній за ту підтримку, за те, що вона знаходить час сказати добре слово, надати практичну допомогу нашим науковцям. До речі, вона сама науковець і молодий науковець і доктор наук. 
 
Губернатор запевнила, що керівництво області й надалі працюватиме над розширенням можливостей для молодих учених, у тому числі, залучаючи до цього міжнародні інституції.