Профсоюзы собирают подписи против закона №3474, который ограничивает права студентов

08.02.2016 13:38   -
Автор:

Очолювати профспілки студентів мають тільки студенти і терміном на два роки. Відповідні новації закладені у законопроекті номер тридцять чотири сімдесят чотири, що зараз розглядається в комітетах парламенту. Цей документ, стверджують у Харківській обласній профспілці працівників освіти та науки, є грубим порушенням законодавства України. Це втручання держави у діяльність громадських організацій.

Сергій Борисенко заступник голови Харківської обласної організації профспілки працівників освіти та науки

Мы считаем, это обусловлено тем, что профсоюз занимает активную позицию в вопросах необходимости выделения дополнительных средств индексирования стипендий и необходимости выделения средств финансирования стипендиального фонда в полном объеме. К сожалению, эти деньги в полном объеме не проходят.

Керувати профспілкою новоспечений студент, говорить Сергій Борисенко, не завжди може.

Сергій Борисенко заступник голови Харківської обласної організації профспілки працівників освіти та науки

Студент, который только поступил в институт, ему там вчера 18-20 лет исполнилось, он не может в полном объеме оценивать ни расходование средств, ни поступление средств, он просто студент и его основная задача – учиться.

Такої ж думки і у первинних профспілках студентів.

Олександр Кислов заступник голови профспілки студентів Харківського національного медичного університету  

Студенты постоянно находятся на парах, они заняты и данную должность должен занимать человек, у которого всегда будет время для того, чтобы защитить права студентов.

Законопроект, говорять у профспілках, порушує права всіх, хто до них входить. Якщо його ухвалять – захищати права буде нікому.

Олена Угоднікова голова профспілки студентів ХНУ міського господарства ім.О.М.Бекетова

Права студентов нарушаются относительно членства в профсоюзах, выхода из профсоюзных организаций, нарушаются наши условия устава и это не было согласовано с профсоюзными организациями.

Аби документ не став законом у Харкові розпочали збирати підписи. Цю ініціативу підхоплять й ініші міста. Крім того, профспілки збирають підписи і за виконання законів, спрямованих на соцзахист студентів.

Олена Угоднікова голова профспілки студентів ХНУ міського господарства ім.О.М.Бекетова

Закон Украины "О высшем образовании", согласно этому закону, стипендия должна быть приравнена к прожиточному минимуму, механизма реализации нет . Закон относительно временных переселенцев и студентов чьи родители погибли в зоне АТО – закон есть, к сожалению, министерство, Кабинет Министров до сих пор не разработал  механизм финансирования.

Для збору підписів, говорить Олена Угоднікова, розробили анкету. Там вказані пункти за що та проти чого виступають профспілки. Кожен зможе ознайомитись та лише потім підписатися. Збір триватиме протягом десяти днів. Далі все це направлять до Верховної Ради.