Проблеми мікрорайону “Олімпійський” будуть вирішені

12.06.2012 23:48   -
Автор:

Несанкціоноване паркування, подекуди відсутній ремонт вхідних груп, недостатня кількість лав та невистачення освітлення. Проблеми мікрорайону "Олімпійский" мер міста Геннадій Кернес побачив на власні очі. Під час зустрічі місцеві мешканці розповідали про наболіле.

-У нас стадион школьный – место выгула собак, больших и страшных собак- какая школа?

Цей стадіон до вересня планують відреконструювати, запевнив мер. А поблизу облаштують спеціальний майданчик для вигула собак. Також за словами матусь, у цьому навчальному закладі тече покрівля. Її також пообіцяли відремонтувати до початку навчання. Займуться покрівлями і в житлових будинках. Місцеві кажуть – дахами не опікувалися чи не десяток років. Від того в дощовий сезон подекуди зі стель просто тече вода. Від проблем будинків перейшли до проблем подвір*їв. Особливо хвилювало мешканців несанкціоноване паркування. Автівки залишають прямо на газонах та дитмайданчику.

Світлана Алексєєва мешканка будинку №29 по вулиці Олімпійській

-Основная проблема у нас то, что десткая площадка не огорожена. детки играются, могут выбежать за мячиком, а машины по кругу ездят достаточно сильно, для детей это опасно

Огорожу поставлять. А в тих подвір*ях, де гойдалкі вже застарі чи зовсім відсутні, встановлять нові ігрові форми. Пройшов мер міста і дорогами, на які скаржилися місцеві. Розбиті бордюри, ями та калюжі. Люди пояснюють, це вантажівкі, які прямують до кіосків, пошкодили асфальт. Що ж стосується самих МАФів, то вже на місці з*ясувалося, в деяких з них відсутні дозвільні документи. З цим потрібно розібратися, сказав мер. А мешканці продовжили перелік проблем і попросили облаштувати зупинку транспорту поблизу супермаркету.

Лариса Ачкасова мешканка будинку №35 по вулиці Олімпійській

-Когда мы едем с метро Маршалла Жукова, троллейбус и весь транспорт проезжает мимо, а здесь мы останавливаемся и идём в магазин, поэтому у нас просьба сделать, просто добавить к маршруту троллейбуса и всех маршруток просто просим добавить и мы были бы счастливы.

За зупинку візьмуться під час ремонту проспекту Маршала Жукова. І ці роботи вже не за горами, поділився планами міський голова. Усього ж мікрорайоном він обійшов близько двадцяти п*яти будинків. Поспілкувався і з мешканцями кооперативів. Їх хвилювали комунальні питання.
 
Лариса Соляник мешканка будинку № 5Б по вулиці Танкопія

-У нас дом как бы брошенный на произвол судьбы, никто ничего не делает, наш председатель не хочет, говорит – я снимаю с себя все полномочия, ищите кого хотите.

З головами домоуправління Геннадій Кернес пообіцяв зустрітися окремо. Для цього запросив їх до мерії разом з мешканцями кооперативів.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Я хочу вас просить о том, чтобы вы нам помогали, когда мы будем здесь работать, чтобы вы нам подсказывали, но ответственность должна быть взаимной, тогда мы сможем навести порядок, отремонтировать назовём так свою территорию, где мы проживаем, содержать её в определённом порядке и конечно вовремя реагировать

Тож аби продовжувати співробітництво у подальшому у кожного, в кого були зауваження взяли номер телефону.

Ірина Горіна Народний депутат України

-Главное, чтобы был постоянній диалог и было понятно, что денег в бюджете на всех сразу не хватит, но если мы этот план утверждаем и по плану идём, люди будут видеть, что работа ведётся, работа взаимная, и это единственно правильный путь.

Анастасія Полякова, Віктор Ноздрачов, Євген Карпенко Харьковские Известия