Повністю знесло кілька поверхів. Окупанти зруйнували виш у Київському районі Харкова

05.02.2023 16:01   -

У неділю, о пів на дев’яту ранку, Харків знов здригнувся від ракетних ударів. Окупанти обстріляли житлові будинки, а також – вищий навчальний заклад у центрі міста.

ВАЛЕНТИНА ХАРКІВ’ЯНКА
Как дети перепугались! Ужас. Дети в шкафы попрятались. Не можем успокоить их. Сам на валерьянке – и валерьянка не помогает.

Як повідомили працівники ДСНС, внаслідок обстрілу в будівлі спалахнула пожежа.

ЄВГЕН ВАСИЛЕНКО РЕЧНИК ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
На площі 50 квадратних метрів. Рятувальники її оперативно ліквідували. На місці події працюють 12 пожежно-рятувальних підрозділів. Загалом – 60 чоловік особового складу. А також – сапери ДСНС, які вилучають уламки ракет.

Під час влучання у виші знаходився охоронець. Чоловік отримав легкі травми й відмовився від госпіталізації.

ВОЛОДИМИР БАБАЄВ РЕКТОР ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Головний корпус – пряме потрапляння, три поверхи – зруйновані. Архітектурний корпус, вікна, двері, обладнання. Гуртожиток, який у нас був тут недалеко, теж – вікна, двері, меблі, всі повилітали.

Як зазначає Володимир Бабаєв, це вже не перший обстріл навчального закладу – по корпусах і гуртожитках у різних частинах Харкова «прилітало» неодноразово.

ВОЛОДИМИР БАБАЄВ РЕКТОР ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Взагалі у нас вже 15 влучень. Є тільки 2 гуртожитка, які сьогодні можна експлуатувати, з 8. Ситуація – складна.

Загалом, окупанти вгатили по Харкову двома ракетами С-300. Крім начального закладу, постраждали й сусідні житлові будинки. Снаряд поцілив у фундамент однієї з багатоповерхівок, ще кілька – зачепило вибуховою хвилею.

ОЛЕНА БАРАННИК РЕЧНИЦЯ ГУНП У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
На цей час відомо про п’ятьох постраждалих. Двох людей доправили до лікарні. Всім іншим надана допомога на місці події. В усякому разі, на цей час вони відмовилися від транспортування до лікарні.

Якими є збитки внаслідок обстрілу та чи вдасться відновити виш – з’ясовуватимуть фахівці, каже міський голова Ігор Терехов. А цей обстріл вважає черговим знущанням росіян над харків’янами.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Яка може бути версія, бо ви бачите, що російський агресор і наші вороги планово знищують місто й центральну частину міста Харкова? Тут немає ніяких військових. Тут є цивільні люди. Тут є академія міського господарства, яка вщент зруйнована.

У навчальному закладі також постраждав музейний комплекс, якому цьогоріч мало б виповнитися 57 років. Заспокоює лише те, що частину експонатів встигли сховати, каже Володимир Бабаєв.

ВОЛОДИМИР БАБАЄВ РЕКТОР ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Ну, я оптиміст. Ми все зробимо. А цю наволоч – переможемо!

ОСТАННІ НОВИНИ