Последствия непогоды

02.06.2014 16:27   -
Автор:

Місячна норма опадів за три дні і як наслідок підтоплення проїзжої частини подекуди із зупинками автотранспорту та зруйновані дощові колектори. Ще частина ливньовок через засмічення, грунт, скошену траву просто не впорались з сильним потоком води. Хоча вцілому, як зазнчають фахівці, ситуація була не критичною.

Андрій Парамонов перший заступник Харківського міського голови

Транспорт у нас останавливался в штатном режиме, где-то были отключения, где-то это надо было сделать. Аварий как таковых не было как на трансформаторных подстанциях так и транспорте. У нас было кое-где небольшое количество воды вовремя не прошедших дождеприёмник. Это было один из адресов это Клочковская, Новгородская и Отокара Яроша, где у нас произошло обрушените самих коллекторов.

Володимир Накогутов директор КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації"

Сильно не плавали. Было небольшое подтопление проезжей части в районе улиц Роганской и Каркача, там дождепритёмники были занесены мусором, но оперативно отработали, всё сделано. Есть затопления, где нет ливневых канализаций. Это у нас наша головная боль Нетечинский бульвар, где нет ливнёвок. Постоянно затапливаеся сам бульвар и прилегающая территория улицы Грековской. А так по городу больших затоплений не было.

На ранок сьогоднішнього дня ще 15 дощеприймальних колодців залишалися ушкодженими, до їх ремонту обіцяіють приступити найближчим часом. Ремонтують зараз і диспетчерські пульти "Харківміськліфту". Як повідомив директор підприємства, під час негоди більше половини пультів просто вийшли з ладу.

Анатолій Кандауров директор підприємства КСП "Харківміськліфт"

Когда гроза ударила 40 пультов были выбиты. Это отлючены были практически подъезды, освещение и многие другие функции, которые выполняет ОДС. Безусловно мы вывели людей, всё это организовали с "Жилкомсервисом". Утором на 6 часов утра ещё 10 пультов восстанавливают. За словами Анатолія Кандаурова, ця ситуація в черговий раз довела необхідність переходити на нові технології – бездротову диспетчеризацію, а це автоматичне включення під"їздів, замків, дверей і датчиків підтоплення. Проект вже у розробці і таку систему планують ввести у Харкові вже через 2-3 роки, у всіх будинках незалежно від форми власності. Всі питання фахівцями комунальних підприємств були взяті на контроль. Як тільки це дозволятимуть погодні умови обіцяють приступити до капітального ремонту у найпроблемніших місцях. Ну а за прогнозами синоптиків така нагода у комунальників є. Найближчим часом, кажуть, у Харкові опадів не передбачається.

Євгенія Ляшенко завідувач сектором метпрогнозів Харківського обласного гідрометцентру

Осадки у нас останавливаются. у нас буквально дней 5, это 100%, можно сказать, что у нас будет без осадков. Не исключено, что 6-7 числа по югу области могут быть опять кратковременные дожди с грозами.

За данними гідрометцентру і вцілому у червені подібних злив вже не буде. Перший тиждень місяця обіцяють навіть спеку, місцями стовпчик термометру підніматиметься до позначки +30 градусів.