Поліцейські посилено патрулюватимуть автошляхи України

27.07.2020 16:37   -
Автор:
Впродовж липня цього року на українських автошляхах сталося трохи більше тисячі ДТП, в яких постраждали люди. Зокрема, в результаті дорожньо-транспортних пригод 1218 людей отримали травми, ще 168 громадян – загинули. Про це свідчать дані Національної поліції.  Саме тому у відомстві ухвалили рішення про проведення профілактичного відпрацювання.
 
Ігор Клименко голова Патрульної поліції України
 
Ми назвали ці відпрацювання «безпечне шосе». Мета наших дій – підвищення рівня безпеки учасників дорожнього руху та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Нині «гаряча» пора на дорогах: люди їдуть на відпочинок, повертаються додому. Потік транспорту суттєво збільшився, а з ним – і кількість ДТП. Ця статистика змушує нас діяти рішучіше. Тому для безпеки кожного водія, пасажира та пішохода на автошляхах держави несуть службу майже 400 нарядів патрульної поліції.
 
Завдання патрульних в рамках кампанії: проаналізувати стан аварійності, збільшити кількість екіпажів на небезпечних ділянках доріг та у південних регіонах держави. Особливу увагу поліцейські приділятимуть профілактиці правопорушень, що можуть призвести до ДТП. Зокрема, поліцейські планують виявляти осіб, які керують автомобілем у стані сп'яніння.
 
Ігор Клименко голова Патрульної поліції України
 
Запевняю: екіпажі поліції працюватимуть виключно заради безпеки людей – у режимі патрулювання чи на спеціальних видимих та добре освітлених постах. Триватимуть ці профілактичні заходи до завершення літа. І я маю велику надію на те, що нам разом з вами вдасться зменшити кількість аварій та смертність на автошляхах України.
 
Також правоохоронці звертатимуть увагу на дотримання учасниками дорожнього руху правил обгону, проїзду перехресть і пішохідних переходів, користування ременями безпеки або мотошоломами, перевезення пасажирів, зокрема – дітей.