Пока в Раде обсуждают “безвизовые законы”, украинцам в посольствах отказывают во въезде в Европу

04.02.2016 15:48   -
Автор:

Сьогоднішнє засідання Верховної ради. Вкотре планують розглядати законопроекти, спрямовані на лібералізацію візового режиму з Європейським союзом. Ті самі законопроекти, які за словами урядовців дадуть українцям можливість їздити за кордон з одним тільки закордонним паспортом. Та поки посадовці запевняють у якнайшвидшому скасуванні віз, в центрах, де допомагають їх отримати, розповідають: умови перетину кордонів Європейських держав для українців стали тільки жорсткішими.

Ганна Бабкова генеральний директор візового центру

В масс-медиа мы наблюдаем заявления о том, что вот уже скоро ожидайте безвизового режима и так далее. но на практике я не наблюдаю даже смягчения отношения к нам со стороны ни Шенгенских стран ни других стран. США, увеличилось количество отказов, уменьшилось количество виз и увеличилось количество заявителей, которые хотят туда поехать. Большая проблема с визовыми центрами Польши, Венгрии и Чехии. Ужесточила Испания проверку документов. Ставят отказы даже на короткие сроки, даже клиентам, у которых все нормально с документами, есть деньги и так далее. Ужесточила условия и сократила количество виз Польша.

У візових центрах кажуть, Європа не дає українцям дозвіл на вїзд, через те що нерідко українські громадяни, перетинаючи кордон із туристичною візою, залишаються в країні жити незаконно. Почастились, кажуть у візових центрах і відмови у в'їзді для українців, вмотивовані неплатоспроможністю громадян. Заробітні плати у десять-дванадцять тисяч гривень, кажуть в юридичних компаніях, в перекладі на долар видаються європейцям замалими. Що вже й казати про стандартну українську зарплатню в дві-три тисячі гривень.