Погана погода та людський фактор. Кількість ДТП зростає

30.10.2012 16:52   -
Автор:

Перехід з летальним наслідком. Трагедія сталася вчора ввечері на дорозі біля дев'яносто восьмого будинку по вулиці Роганській. Перебігаючи дорогу у невстановленому місці п'ятдесяти чотирирічний чоловік потрапив під колеса "Волги".

Олег Ніконенко старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова

-Зі слів водія автомобіля "Волга" ішов сильний дощ, дорожне покриття було мокре і водій повідомив, що він цього пішохода не помітив. Після контакту з автомобілем "Волга" пішохід відскочів потрапив під рухаючийся у попутному напрямку автомобіль "Опель".

В результаті отриманих травм пішохід загинув на місці. Лікарі констатували, алкоголю в крові пішохода не виявлено. Щодня під колеса авто в Харкові потрапляє десяток людей різного віку. Від школярів до пенсіонерів. Кількість аварій додають і погодні умови, кажуть ДАІвці. Дощ, мокрий асфальт і погана видимість – ось головні причини, з яких трапляються дорожні пригоди. Вина водіїв, що вони зачасту не враховують ці погодні фактори. Та не менше винні й самі пішоходи, які прагнучи скоротити шлях, переходять дорогу в недозволеному місці.

Олег Ніконенко старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова

-З такими погодними умовами водію досить важко помітити пішохода, які переходять проїзджу частину в невстановленному місці. Тому ми звертаємося до всіх учасників дорожнього руху, особливо до пішоходів. Про те що необхідно переходити проїзджу частину тільки в встановленних місцях, а також рекомендуємо їм використовувати на одязі світловідбиваючі елементи, які дали б змогу побачити водію на більшій відстані.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия