Підтримка ЄС та США, будівництво танкового заводу та обстріли окупантів – головне за ніч

04.03.2023 12:15   -

Вночі росіяни обстріляли дві громади Дніпропетровської області, а зранку Нікополь. За даними голови ОВА, пошкоджені житлові будинки та лінії електропередач. Попередньо без жертв. Обстрілювали і Херсонщину, за добу по території області випущено понад 460 снарядів. Відомо про одного загиблого та 10 поранених.

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц висловили готовність продовжувати санкційну політику проти Росії. Політики обговорили поточні зусилля щодо надання гуманітарної, економічної, політичної підтримки та допомоги у сфері безпеки, а також важливість міжнародної солідарності з народом України.

Голова Европарламенту Роберта Метсола прибула до України. І вже проведена перша зустріч з спікером ВР Русланом Стефанчуком у Києві. Відомо, що сторони обговорювали санкції проти росії та “українську формулу миру”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Японія надасть Україні $170 млн грантової допомоги. Повідомляється, що ці гроші підуть на розмінування, відновлення інфраструктури та сільського господарства.

Виробник Leopard 2 веде переговори щодо будівництва танкового заводу в Україні. Відомо, завод міг би виготовляти до 400 основних бойових машин типу “Panther” на рік. Представники заводу вважають, що для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків.

ОСТАННІ НОВИНИ