Перейменування театру імені Пушкіна, обласний бюджет на 2023 рік. Рішення позачергової сесії облради

25.12.2022 17:31   -

Одне з головних питань 14-ї позачергової сесії Харківської облради – ухвалення бюджету на наступний рік. Планується, що він складатиме 4,7 мільярда гривень. Понад мільярд з них спрямують на освіту, більше 600 мільйонів гривень – на медицину, майже стільки ж 558 – на соцзахист та соцзабезпечння населення. Як зазначає голова бюджетної комісії Людмила Немикіна, напередодні на засіданні запропонували виділити додаткові кошти на дві програми.

ЛЮДМИЛА НЕМИКІНА ДЕПУТАТ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛРАДИ
Перше – додаткове виділення коштів на фінансування заходів комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області». У сумі 1,21 млн. гривень. Друге – виділення коштів на фінансування заходів сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад, сіл, селищ Харківської області на 22-24 роки в сумі – 132 тисячі гривень.

Врешті, 96 депутатів ухвалили бюджет на 2023 рік. Проголосували також і за зміни до програми тероборони області, хоч коштів на її фінансування наступного року – не заклали. Тож, пояснюють, спрямовуватимуть гроші – за можливості.

МИХАЙЛО БЕЛЯВЦЕВ ДЕПУТАТ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛРАДИ
Зазначеним проєктом передбачено продовження на 23 рік дії програми тероборони Харківської області та фінансування заходів у розмірі 800 мільйонів гривень. Із яких 300 мільйонів – на заходи із забезпечення потреб ТРО, передбачено обладнання засобів зв’язку, техніки, захисту, обмундирування тощо. 500 мільйонів – на заходи з роботи тероборони.

Також, за рішенням депутатів, звання «Почесний громадянин Харківської області» отримав командувач Сухопутних військ ЗСУ, Герой України Олександр Сирський. Саме він керував контрнаступом на Балаклійському та Куп’янському напрямках. За оцінками Інституту вивчення війни, ця операція ввійде у підручники військової справи як один з найбільш вдалих контрнаступів у світовій історії. 

Ще одне обговорюване питання – перейменування академічного російського драматичного театру імені Олександра Пушкіна. Депутати наполягають: із його назви необхідно прибрати слова, що пов’язані із країною-агресором.

НАТАЛІЯ ПЛОТНІК ДЕПУТАТ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛРАДИ
Вичленивши з назви «російський» та «Пушкіна». Чому ми саме наполягаємо. Тому що наш заклад на сьогодні вже позбавляється гастрольних заходів. Уже він отримав дві відмови від двох областей України. Внаслідок того, що вони мають ці слова.

89 депутатів також підтримали це рішення. Тож відтепер заклад матиме нову назву – «Харківський академічний драматичний театр».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: