Пандуси из швеллера в мерии назвали “безумными” и сказали демонтировать

16.08.2016 18:42   -
Автор:

Анна Полєва заступник голови адміністрації Шевченківського району

На 100% в Шевченковском районе доступны для маломобильных групп населения администрация района, Науки ,17, Пенсионный фонд, Науки 40, управление труда и соцзащиты населения.  Дзержинский райнный суд города Харькова проспект Правды,13. Маломобильные группы имеют доступ ко всем объектам здравохранения это больницы и поликлиники.

Однак доступними для людей з особливими потребами у районі є ще далеко не всі об"єкти. Тож без зауважень не обійшлось. І навіть ті, що облаштовані пандусами, головний архітектор міста розкритикував.  

Сергій Чечельницький головний архітектор м.Харкова

90% из того, что сейчас показали, оно становится травмоопасным для всех. На коляске по нему не съездешь ни летом, ни, тем более, зимой. Кто-то неграмотно делает пандусы.

І це стосувалось не тільки Шевченківського, а й Київського району. Тож, як зазначила віце-мер Світлана Горбунова-Рубан, роботи попереду щодо забезпечення доступності ще багато, а що стосується травмонебезпечних пандусів із швелеру, то їх необхідно прибрати.  

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Обязанность привести в порядок в ближайшее время все эти моменты, связанные с доступностью. Всё в ваших руках. Вы имеете на местах информацию, вы понимаете на местах, что нужно сделать. Вы понимаете, как это лучше сделать.

А, дослухаючись до зауважень присутніх, наступного разу на засідання комітету вирішили запросити, крім керівників районів міста, і керівників супермаркетів, адже до них виникло чимало питань.