От детской площадки до спортивной- один шаг

11.09.2012 21:53   -
Автор:

Від історії світового спорту до сучасних юнацьких змагань. Урок, присвячений фізкультурі та спорту, у школі номер десять проходить не вперше. На ньому зібралися учні з першого по сьомий клас. Заняття – особливе. Сьогодні сюди завітали легенди олімпійського спорту. Аби поспілкуватися із дітьми та розповісти їм, що спорт – найкращий спосіб проведення часу. А щоб лекція не видавалася нецікавою, її побудували у формі гри. Спочатку – цікаві відомості з історії спорту та олімпійців.

-Первыми олимпийскими чемпионами по волейболу стала мужская сборная по СССР. Золотые медали завоевали Юрий Поярков и Юрий Венгерский.

Потім – запитання до учнів та їх відповіді на них.

-Послушайте, 4 вида спорта. Какой из них не входит в программу олимпийских игр?

-Теннис.
-Неправильно.
-Шахматы – правильно.

Та найбільше школярам сподобалися запитання на тему виникнення спорту.

Анастасія Тороєва учениця 7 класу

-Ну что Олимпийские игры начались в Греции, многих знаменитостей новых узнала, которые получили много медалей, что лавровые венки выдавали, а не только медали.

Поліна Мороз учениця 5-Б класу

-Очень много нового, какие были, в каком году соревнования Олимпийские, людей знаменитых увидела.

Проведення уроків на спортивну тематику – вкрай важливий момент на початку навчального року. Оскільки ипісля літніх канікул діти приходять на заняття, наповнені енергією. І її слід сконцентрувати у вірному напрямі, впевнений олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олександр Світличний.

Олександр Світличний Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики

-Я считаю, что как раз в это время у детей загораются глаза, они начинают к чему-то стремиться, заниматься своим здоровьем – это самое главное, у лучших получаются высокие результаты и дальше уже продвижение к высокому спорту.

Олімпійські уроки в школах – необхідні, впевнений депутат Харківської міської ради Анатолій Денисенко, адже саме завдяки ним діти починають правильно розставляти або змінювати житттєві пріоритети.

Анатолій Денисенко депутат Харківської міської ради

-Я убежден в том, что дети должны иметь возможность добиваться в жизни больших высот, для того чтобы они не боялись это делать, им нужно прикоснуться к известным людям- знаменитостям, понять, что ничего особенного с точки зрения физиологии нет и нужно просто много работать, нужно правильно вести себя, заниматься спортом и в итоге получить какой-то результат.

Тепер такі уроки проводитимуть і в інших школах, говорить Анатолій Денисенко. Щоб якомога більше дітей зрозуміли важливість спорту у здоровому способі життя.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия