Один погибший, один пострадавший, обесточенные районы и сёла. Как непогода прошлась по Харьковской области

19.07.2016 16:20   -
Автор:
Вже сьогодні стали відомі наслідки вчорашньої негоди, що пронеслася по Харківській області. В результаті обриву ліній електромереж залишилася без світла частина приватних домоволодінь по Новобаварському району. Їх усунули досить швидко, а от у Харківському районі  відключені від електромережі декілька вулиць у Люботині. У Дергачівському районі часткові відключення у п'яти селищах. В наслідок буревію у селі Чайківка 63-річного чоловіка привалило деревом. Постраждалий був шпиталізований до лікарні швидкої та невідкладної допомоги.
 
Андрій Соцький хірург відділення політравми лікарні швидкої та невідкладної допомоги
 
Повреждения у него не значительные – множественные ушибы и ссадины мягких тканей тела. Сейчас состояние его стабильное, больной дообследуется, находится на лечении в отделении политравмы. 
 
Не обійшлося і без трагічних наслідків від негоди. Біда сталася у Золочівському районі.
 
Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Харківській області 
 
1996 года рождения молодой человек, предварительно, от удара молнией погиб. Как нам стало известно, их дом находился на окраине данного села, он возвращался, его в дороге застала непогода. Он шёл по тропинке, там открытая территория. В этот момент его ударила молния, он скончался на месте. Это как зафиксировали медики. 
 
Рятувальники кажуть, що за прогнозами синоптиків така нестійка дощова погода зі шквальним вітром, зливами і грозою затримається ще на пару днів в регіоні. Тому діляться рекомендаціями як зробити так, щоб не постраждало майно і самі люди.
 
Ігор Лупандін начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Харківській області 
 
Автомобилистам хочу дать свою рекомендацию. Не ставьте свои автомобили под деревья, не надо близко подъезжать к зданиям, старым где кровля шиферная или плоская. Но и открытые территории – это грозы и молнии.  При молнии не в коем случае нельзя прятаться под деревьями, нельзя прятаться если сильный порывистый ветер – не становитесь под деревья. Нельзя этого делать.