Обладнання з Європи: модернізація теплових мереж Харкова (відео)

20.02.2024 15:16   -

Децентралізація, модернізація, автономність, незламність: Харківські теплоенергетики продовжують процес зміцнення системи теплопостачання міста. Минулих вихідних, на одній з локальних котелень запустили шосту когенераційну установку, потужністю до 100 кіловат. Агрегат пропрацював добу у тестовому режимі. І представники постачальника провели навчання для персоналу котельні щодо експлуатації установки.

ЯРОСЛАВ ПАЛЕК ТЕХНІЧНИЙ ДИРЕКТОР АО «ENCOM», ЧЕХІЯ
Потрібно навчити роботі з установками в режимі, так би мовити, експлуатантів. Це значить з доступом не до регулювання (все-таки гарантійний термін витримуватиметься заводом-виробником). Але потрібно вміти установку вмикати та вимикати, працювати з нею, змінювати параметри, і надалі вона працюватиме в автономному режимі і забезпечуватиме котельню без підключення до зовнішньої електричної мережі. Тут основним побажанням було, щоб вона працювала, коли мережі немає, трапляється блекаут, щоб установка автономно забезпечувала котельню. А в межах більш ефективної роботи, і, навіть, у штатному режимі, щоб вона працювала автономно, а зовнішня мережа була б у запасі.

Шість когенераційних установок Європейського виробництва до Харкова приїхали місяць тому, в якості благодійної допомоги від Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID). Основна мета такого внеску у відбудову критичної інфраструктури міста – максимальна автономність джерел теплопостачання від централізованої електромережі. Для Харкова, який минулої зими пережив 8 блекаутів, це питання надважливе.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОЛЕКСІЙ ЛУКА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ТЕХНІЧНОГО КП «ХТМ»
Сьогодні ми запускажмо першу установку які нам поставляються за допомогою USAID. Сьогодні проводяться налагоджувальні роботи приїхали представники постачальника та разом з нашим персоналом провдять цю роботу. Комунальне підприємство “Харківські теплові мережі” продовжує модернізацію нашого обладнання. Це ще один приклад того як ми рухаємося в напрямку децентралізації наших джерел та ще один крок до автономності наших джерел.

На сьогодні Харківські котельні вже мають 5 когенераційних установок, потужністю 71 кіловат, які були надані Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ . ще у перший рік повномасштабного вторгнення. А 6 установок від USAID, які надійшли наприкінці минулого року, перебувають у процесі закінчення монтажу та пуско-налагоджувальних робіт.

ОСТАННІ НОВИНИ