Нові електрогенератори для Харкова – об’єкти критичної інфраструктури будуть із додатковими джерелами живлення  

19.10.2022 16:18   -

Харківські заклади соцсфери та об’єкти критичної інфраструктури тепер із додатковими джерелами енергопостачання. Фонд ЮНІСЕФ надав місту потужні генератори. Два відправили КП “Харківводокана”, а особливу увагу приділили закладам охорони здоров’я – всього до області надійшло 12 генераторів різної потужності, якої вистачить для резервного електропостачання, а отже – для забезпечення безперебійного водо- та теплопостачання.

МУРАТ ШАХІН ГОЛОВА ЮНІСЕФ В УКРАЇНІ
Місцева влада робить все можливе, аби забезпечити водопостачання у цей непростий час. ЮНІСЕФ бачить своїм пріоритетом забезпечення резервного живлення і необхідних матеріалів для критично важливої інфраструктури. Ми працюємо разом із партнерами та органами врядування, аби харків’яни продовжували мати доступ до води і медичних послуг.

У свою чергу мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що завдяки такому обладнанню установи міста будуть забезпеченні електроенергією та теплом навіть у разі надзвичайних ситуацій, що особливо актуально у час коли російський агресор цинічно обстрілює об’єкти критичної інфраструктури мегаполісу

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я вдячний ЮНІСЕФ за підтримку. Ми продовжуємо забезпечувати резервними джерелами живлення заклади соціальної сфери. Завдяки ЮНІСЕФ генератор отримала стоматологічна поліклініка №7, яка обслуговує харків’ян у такі складні часи, та дитяча лікарня №5, де, зокрема, допомагають дітям із захворюваннями на епілепсію, ДЦП, з наслідками травм. Всі вони залишаються у Харкові зі своїми батьками та потребують нашої підтримки. Також два потужні генератори допомагатимуть у роботі нашому «Водоканалу».

Від ЮНІСЕФ КП «Харківводоканал» отримало два генератори для виробничих потреб. Їх встановлять на ключових насосних каналізаційних станціях у двох районах Харкова.

ТАРАС ГРУЩАК ЗАСТУПНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА – ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Ці насосні станції обслуговують понад півмільйона харків’ян, а також промислові об’єкти. Завдяки генераторам, у разі відключення електроенергії через ворожу агресією, ці станції зможуть працювати тривалий час автономно. Таким чином, нам вдасться уникнути не тільки можливих серйозних аварій на каналізаційних мережах, а й техногенних катастроф.

І таку підтримку від фонду Харків отримує ще з березня. Так було закуплено обладнання та матеріали для очищення систем водопостачання для забезпечення харків’ян якісною послугою. Більше того фонд ЮНІСЕФ за сприяння USAID доставив у мегаполіс 170 тон гуманітарної допомоги.