«Не вистачає дитячого гомону у нас». У Харкові з’явиться ще одна школа з протирадіаційним укриттям (відео)

11.02.2024 13:25   -

Центр Харкова. Один з міських ліцеїв. Вже кілька місяців в освітньому закладі ведуться роботи з капремонту понівеченої під час обстрілів покрівлі, а також глобальної реконструкції підвального укриття.

Якраз основні роботи розгорнуті в укритті ліцею. Ремонтники зараз стали вже до підведення комунікацій. 

КАТЕРИНА ТКАЧОВА ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ
Йдуть у нас роботи щодо реконструкції того укриття, яке було. Роботи тривають, сподіваємось, що невдовзі ми отримаємо якісне протирадіаційне укриття для наших діточок. Згідно проекту повинні бути облаштовані санітарні зони. Тобто це і унітази для дітей, і умивальники, і душові кабіни, звичайно це і  навчальні класи. Також в одному з приміщень це буде така вентиляційна шахта велика. Тобто це буде не звичайна вентиляція, а така вже професійна. Резервуари з водою, і запаси їжі. Тобто це укриття зможе себе обслуговувати до 3-х діб, якщо це буде необхідно.

Ну і найголовніше, чого найбільше прагне колектив ліцею, то в цьому протирадіаційному укритті облаштують навчальні класи, де їх вихованці зможуть навчатися офлайн. Хоча, кажуть в ліцеї, завдяки проекту метрошкола, частина учнів, вже мають змогу навчатися офлайн, хоч і в метро.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

КАТЕРИНА ТКАЧОВА ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ
Якщо нам буде дозволено працювати в цьому протирадіаційному укритті нашою владою, то звичайно одночасно там наприклад може навчатися 4 класи. Одночасно. Відповідно може бути організоване навчання в дві зміни. Чекає дуже колектив, тому, що звичайно не вистачає дитячого гомону у нас в школі. Дуже чекаємо на це. І діти чекають.

Наразі із 676 учнів цього ліцею, половина перебувають в Харкові. І дедалі більше тих, хто планує повертатися. 

КАТЕРИНА ТКАЧОВА ДИРЕКТОР ХАРКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ
Ми дуже дякуємо нашим благодійникам – це Баварський Уряд та Асоціація партнерства Харків – Нюрнберг за реконструкцію цього укриття  і дуже дякуємо Харківському міському голові за таку можливість, що у нас ведуться ці роботи.

ОСТАННІ НОВИНИ