Набрали бюджетників – черга за контрактниками

14.08.2013 17:37   -
Автор:

Вступна кампанія 2013 – на фінішній прямій. Освітяни Харківщини підбивають підсумки після трьох етапів оприлюднення результатів.

Роман Шаповал директор Департаменту науки і освіти ХОДА

-Вищі навчальні заклади 3-4 рівня акредитації на перший курс за державним замовленням,- всього – тринадцять тисяч триста девяносто студентів першого курсу, я кажу на місця державного замовлення. На місця за кошти фізичних та юридичних осіб на сьогоднішній день зарахолвано 10 тис. 481 абітурієнт.

Найбільший конкурс, кажуть фахівці, був у медичному університеті. Тут, за одне державне місце боролися близько двадцять трьох абітурієнтів. В економічному університеті – більше двадцяти, в каразінському – близько дев'ятнадцять. Що ж стосується вишів, для яких вступна кампанія 2013 могла стати провальною, тобто їх могли позбавити держзамовлення, за малу кількість абітурієнтів, то таких на Харківщині, кажуть спеціалісти – немає.

Роман Шаповал директор Департаменту науки і освіти ХОДА

Ні один вищий чи навчальний заклад державної форми власності, або комунальної, сподіваюсь, що такої процедури не буде, бо всі виконали державне замовлення.

Данні що до приватних вишів, каже Роман Шаповал, будуть відомі лише після двадцять п'ятого серпня. Бо набір контрактників ще триває. Але за попередніми даними – першого вересня, кількість студентів на Харківщині збільшится на сорок чотири тисячі.

Леся Кочержук