Харківські школи готові до нового навчального року

14.08.2013 17:36   -
Автор:

Одинадцять з половиною тисяч. Саме стільки харківських дітлахів цього року стануть першокласниками.

 

Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради

-Не может не радовать то, что уже третий год подряд в нашем городе количество школьников увеличивается, несмотря на то, что пока еще в стране отрицательная динамика количества детей в школах, мы не можем пожаловаться на то, что у нас уменьшается количество детей.

Місця для такої кількості першачків вистачить, кажуть освітяни, для цього працюватиме чотириста сорок шість навчальних закладів різних типів та форм власності. Мова йде як про комунальні, так і про відомчі і приватні школи. Щодо комунальних шкіл, в усіх них протягом літа провели ремонт.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради

-В 86 учебных заведениях мы осуществляли ремонт только за деньги городского бюджета, плюс за привлеченные деньги, спонсорские и родительские каждое учебное учреждение приводило в порядок свое хозяйство. Все ремонтные работы будут закончены уже на следующей неделе и учебно-воспитательному процессу они мешать не будут. Из тех 86 объектов, 82 уже завершены. Осталось 4 объекта, которые будут завершены до конаца следующей недели.

Подбали в усіх навчальних закладах і про обладнання для їдалень: закупили нові електроплити та кухОнний посуд. На все це з міського бюджету витратили триста п'ятдесят тисяч гривень. Нема труднощів у школах і з кадрами. Цього року з профільних ВИШів прийшло триста п'ятнадцять молодих педагогів. Всі вони вже отримали місце роботи, тому на даний момент всі вакансії вчителя у місті закриті, каже Ольга Деменко. Щодо підручників, із цим проблем також не виникне. Перші та другі класи навчальним посібниками вже забезпечені, а середня та старша школа отримає їх до першого вересня.

Олександра Суфіянова