На власників нелегальних стоянок оголошено полювання

24.03.2012 20:12   -
Автор:

Хотіли захистити двір від сторонніх, а натомість отримали забарикодовані машинами виходи з під"їздів.  У мешканців будинку, що на площі Конституції два дріб два в прямому сенсі вкрали прибудинкову територію. Тут завзяті підприємці по всьому периметру двору встановили автоблокіратори. І тепер всім охочим автовласникам за гроші продають тут місця. Незалежно від того місцеві мешканці це чи працівники офісів, що неподалік.

Олена мешканка будинку
Он понабивал самовольно эти колья, суть вопроса, да. Вот он эти места предлагает – люди покупают. Поставил несанкционированную будку охраны, нанимает сторожей я приезжаю, я должна заплатить ему за ночь

Ціна питання – для одних сім гривень, для інших десять. В чому різниця – з"ясувати нема в кого. Охорона стоянки вдень не працює. На зміну заступає  лише о дев"ятій вечора, коли потемнішає. Якщо ще й до цього часу автовласник не встиг проплатити ночівку власного авто – чекати тоді неприємностей, скаржаться люди.

Олена місцева мешканка
Две машины краской раскрашивали. Одна здесь стояла. Хазяйка после этого и не стала ставить машину

Та більш за все людей турбує власна безпека. Через припарковані авто до їхнього будинку ні швидка не може під"їхати, ні пожежна машина. Запасний в"їзд для останньої взагалі  заблокований.

Олена мешканка будинку
Когда у меня случайно замыкание было, в том подъезде третьем и был пожар, то рукав через весь двор тянули, потому что там пожэарная не могла проехать

Та людина, яка організувала цю парковку і є її власником, та ще й на додачу живе у цьому дворі – все сказане людьми заперечує. І називає скарги мешканців наклепом.

Юрій облаштував парковку
Кто жалуется, пусть жалуются. Куда угодно и кому угодно. Здесь никакой автостоянки нет. Здесь все свои машины ставят

Такій відповіді бізнесменів аж ніяк не здивовані у мерії. В департаменті житлового господарства кажуть, підприємці для облаштування стоянки не мають жодних дозвільних документів.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства
Мы будем привлекать как я уже сказал и милицию, и прокуратуру, хотя мы знаем, что там уже определенные разбирательства велись, но пока ни чем не закончились. Но тем не менее мы будем настаивать на том, чтобы все привести в правовое поле

Нелегальних стоянок, на кшталт, як у дворі будинку, що по площі Конституції два дріб два у Харкові чимало. І чиновники налаштовані боротися із незаконною їхньою діяльностю.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства
Мы будем проводить рейды, выявлять такие дворы, где это организовано и принимать совместно с МЧС, с санитарными органами, и с милицией меры к тем, кто такие стоянки организовывает

На меті собі чиновники не ставлять заходи щодо ліквідації стоянок. Єдине, кажуть, чого хочуть, щоб підприємці зареєстрували свою діяльність, отримали дозвіл на земельну ділянку і узгодили розміщення парковки із балансоутримувачем будинку і контролюючими інстанціями.