Ввели нові штрафи для водіїв

24.03.2012 20:20   -
Автор:

Відповідний законопроект підписав глава держави. І документ вже набув чинності. Самі ж водії автобусів із жахом розповідають, як на шаленій швидкості несуться автівки, і те що їде маршрутка з людьми – їм байдуже. Тому ввести такі норми, кажуть вони, вже давно було потрібно.

Олександр водій маршрутки
Не уступают дорогу. Пускай не нарушают.

Віталій водій маршрутки
В принципе ездят, не уступают дорогу маршруткам. На джипах, на иномарках

Просто не усвідомлюють наслідків, тому і штрафи тепер до порушників застосовуватимуться великі. Майже у сімсот гривень. Та водіям ще й до всього не можна буде зупинятись на полосі, що передбачена для громадського транспорту. Це також буде вважатись суворим порушенням і штраф за це такий самий.

Андрій Діченко інспектор відділу організації роботи  ДПС УДАІ Харківської області
Знаки установленны во многих местах, обозначающие полосу для движения маршрутного транспорта и так же эти полосы нанесены на Полтавском шляхе, я знаю, на проспекте Ленина, на Московском проспекте. То есть во многих местах как бы усиление ответсвенности произошло для наведения большего порядка на дороге

Та водії звичайних автомобілів на маршрутчиків також нарікають. Кажуть, і вони не завжди їздять за правилами. Тому вважають, що й за ними треба пильно наглядати та відповідно карати.

Сергій водій
Нарушают конечно…С левого ряда направо останавливаются, идут обгонять…Надо и их контролировать

Валерій водій
Нарушают, ну а что делать,бывает

Нові штрафи хочуть застосувати й до тих водіїв, які використовуватимуть спецсигнали та проблискові маячки. І автомобіль не поїде, якщо його затримали, доки ці сигнали не будуть демонтовані.  Нині ці прилади  можна встановлювати тільки підрозділам МВС і Управлінню державної охорони України. Штрафи за такі порушення – це ще один новий законопроект ,який вже також пройшов усі відповідні інстанції та отримав схвалення. Діятиме він на початку вересня. Тоді адмінпокарання за це складатиме п"ятдесят тисяч гривень. Таким чином вдасться позбавитись вибриків так званих мажорів на дорогах, упевнені фахівці.

((СХ 00:25
Комментарий: терм Кутнова, папка Гаи штрафі,сцена 0005, 00:04-00:30
Синхронируемый:
Должность:
Титр: Андрій Діченко інспектор відділу організації роботи  ДПС УДАІ Харківської області

В данное время штраф предусмотрен за нарушение или за установку специальных сигналов от восьмисот пятидесяти до тысячи двадцати. В законопроекте подписаном Президентом предусмотрен штраф от сорока двух тысяч гривен до пятидесяти одной.То есть практически в пятьдесят раз увеличен.
))

Та чи вирішать проблему безпеки на дорогах нові штрафи – питання часу. Напевно, кажуть правозахисники, треба щоб культура водіїв усіх видів траснпорту спочатку підвищилась. Щоб на дорозі кожен розумів та поважав один одного. До того ж, як показує практика порушення частіше закінчуються хабарем у гаманці даівця.

((СХ 00:17
Комментарий: терм Кутнова, папка Гаи штрафі,сцена 0008,02.00-02:16
Синхронируемый:
Должность:
Титр: Олег Михайлов юрист

Большинство наших граждан не видят смысла разбирательства в суде по тем нарушениям, которые были на дорогах либо совершены либо которые попытаются оспаривать. По этой причине просто увеличение суммы штрафа,часто всего ведет как  правило именно к корпуционной составляющей.
))