На “теплые кредиты” для ОСМД город в 2019 году выделил 1 миллион гривен

11.01.2019 14:36   -
Автор:
Чотириста мільйонів гривень цьогоріч закладено у державному бюджеті на програму "теплих кредитів". Ще один мільярд шістсот тисяч виділяють у фонді Держенергоефективності. Фізичних та юридичних осіб у профільному Департаменті мерії закликають брати участь, адже також кошти виділяються з обласного та міського бюджетів.
 
Олександра Капінус помічник керівника Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ 
 
400 миллионов выделено для физических и юридических лиц, заключаются договора с банками-партнерами. И уже в зависимости от того в какие банки будут обращаться, то есть нет конкретной привязки к городам, то есть по наличию заявок. И фонд энергоэффективности по такому же принципу. Так, как фонд энергоэффективности начинает работать в текущем году планируется первые проекты реализовывать на домах ОСМД.
 
На "теплі кредити" для будинків, де створені ОСББ та ЖБК місто цьогоріч виділяє один мільйон гривень. На ці кошти хочуть провести заходи з енергоефективності у більше, ніж двадцяти будинках. Торік, розповідає Олександра Капінус, місто компенсувало вісімсот сімдесят тисяч гривень, їх витратили на дев'ятнадцять будинків. 
 
Олександра Капінус помічник керівника Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ 
 
Конкретно в городе Харькове дома ОСМД получают финансирование из трех источников. Минимум 40% они получают из государственного бюджета. Также 20% они получают компенсации из городского бюджета, и 20% в городе Харькове они получают из областного бюджета.
 
Були такі випадки, коли будинок з трьох джерел отимував фінансування на рівні дев'яносто п'яти відсотків. Взагалі, зазначила Олександр Капінус, у Харкові програма "теплвих кредитів" для будинків ОСББ реалізується з дві тисячі шістнадцятого року і є досить успішною.