На кладбищах Харькова приводят в порядок братские могилы и военные захоронения

19.03.2015 17:38   -
Автор:

До сімдесятої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні харківські комунальники приводять до ладу військові та братські поховання.

Віктор Китанін директор Департаменту комунального господарства

У нас в городе 23 кладбища. Из них девять имеют захоронения или воинские памятники. Соответственно, по графику ведутся на всех работы.

Це шостий цвинтар, що на вулиці Золочівській. У 2010 році на кошти з бюджету міста тут було встановлено пам’ятну стелу. Сьогодні ж її підновлюють та фарбують. На території навколо неї також наводять лад. Дерева кронують, сміття прибирають та вивозять. Також сюди завезли 16 кубічних метрів піску для благоустрію могил.

Анастасія робітниця

Я мою, получается, памятник, вот. В принципе, наводим чистоту сегодня.

На кладовищі №3 розміщене найбільше у місті захоронення часів Великої Вітчизняної. Тут поховано 620 воїнів-визволителів Харкова. Тож особлива увага братьскій могилі.

Віктор Китанін директор Департаменту комунального господарства

Вы видите, что сегодня работы здесь практически завершаются по наведению должного санитарного порядка. И проводится поддерживающий ремонт. Это обновление букв, где краска немного потускнела. Кроме всего, затирка швов, снос аварийных деревьев и побелка бордюров и так далее.

Протягом кількох тижнів планується навести порядок на всіх братських могилах та військових похованнях міста. Крім того, цього року заплановані масштабні роботи на Меморіалі Слави та Польскому меморіальному комплексі.