На Харьковщине уже составили 267 протоколов за нарушение правил карантина

10.04.2020 13:08   -
Автор:
На Харківщині триває масове полювання на порушників карантину, запровадженого через ситуацію із пандемією. Так, згідно інформації облуправліня нацполіції, в регіоні склали вже 267 протоколів. За останню добу – близько 20. Зокрема на чотрьох людей, які повернувшись з-за кордону, порушили правило самоізоляції. Двох спіймали в громадському місці, ще двох під час перетину пункту пропуску "Гоптівка".
 
Усього відносно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, які здійснювали торгівлю, поліцейські склали 159 адмінпротоколів. 73 порушення виявлені серед керівників торгових закладів та установ харчування. 9 адміністративних протоколів працівники поліції склали відносно перевізників, 11 – керівників підприємств, установ, організацій, 15 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.
 
Щодо загальноукраїнської статистики. То згідно інформації Міністерства внутрішніх справ, цифра складених адмінпртотколів  сягнула чотирьох тисяч. В той час силовики відмічають в Україні суттєве зниження злочинності до 30%. 
 
Ми думаємо, що це пов’язано з тим, що злочинці також люди і хочуть зберегти своє здоров’я. Зараз не працюють кафе, ресторани і дискотеки, тому знизився рівень конфліктів, спричинених алкогольним сп’янінням. Знизився рівень квартирних крадіжок, оскільки люди сидять вдома. Сподіваємося, що в травні Україні вдасться вийти з карантину, а нам – втримати рівень злочинності під контролем
 
Щодо покарань за порушення карантинних заходів. То українцям загрожують суттєві суми штрафів. Від 17 тисяч гривень для простих людей, до 170 тисяч гривень для посадовців.  Долю кожного стягення по пожному епізоду та випадку вирішуватиме суд.