На Харківщині прогнозують найближчим часом помірний мороз та незначні опади

08.01.2013 18:03   -
Автор:

Погода на час зимових канікул як на замовлення, кажуть дітлахи. Мовляв, до школи ходити не треба, і з самого ранку мерщій на вулицю, адже розваг навкруги вистачає. Та й дорослі зізнаються, така погода тільки додає святкового настрою.  

Вероніка  9 років

-Мне нравится играть в снежки и делать снеговика. Мне очень нравится эта погода.

Ілля 4 роки

-Я люблю снежки, снежную бабу лепить и на горке кататься.

Ірина викладач

-Нам очень нравится сегодняшняя харьковская погода. И желаем харьковчанам по-больше таких радостных дней.

Сергій електромонтер

-Погода прекрасня, то что надо. Такую же погоду до конца зимы и побольше снега.

У Харкові вже випало четверть місячної норми опадів. За офіційною інформацією, щодня на автомагістралях працює понад сто одиниць снігоприбиральної техніки, зі снігом на узбіччі доріг комунальники справляються вручну.    

Микола робітник КП "Харківзеленбуд"

-Убираем снег, чтобы люди не спотыкались, чтобы скользко не было посыпаем.

Сильного снігу найближчим часом синоптики поки не обіцяють. І якщо по Україні передають штормове попередження, на Харківщині, кажуть, буде відносно спокійно і не дуже холодно.

Євгенія Ляшенко завідувач секотору метеопрогнозів ХРЦГМ  

-В Харькове завтра втечение суток 6-8 мороза и осадков мы существенных не ждём, единственное может быть к утру возможен очень незначительный снег.  Практически погода без существенніх осадков. Усиления ветра мы особого тоже не ждём, ожидаем ветер северный 5-10 метров в секунду.

А ось ближче до вихідних у Харкові вже сніжитиме та і мороз посилиться. Втім така погода, за прогнозами синоптиків, протримається недовго.

Євгенія Ляшенко завідувач секотору метеопрогнозів ХРЦГМ  

-Днём мы ожидаем мокрый снег, гололёдные явления, слабое налипание мокрого снега, гололедица на дорогах и температура ночью 7-12 мороза, днём 1-6. Т.е. 11-12 числа будет снег.

Спочатку наступного тижня вночі, за данними гідрометцентрц, 4-9 морозу вночі, вдень до 6-ти і без опадів. Чергову партію мокрого снігу обіцяють тільки з 18-го січня.

Анжела Сушко, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия.