У Жовтневому районі відбулися різдвяні гуляння

08.01.2013 18:01   -
Автор:

Різдвяні забави у Жовтневому районі. У сквері біля будинку культури Ілліча, що на Баварії місця вільного немає. Веселі та галасливі компанії, море посмішок та гарного настрою. Щоб зустріти свято, збиралися цілими родинами. Місцеві кажуть, таких народних гулянь тут давно не було.

Олександра мешканка Жовтневого району

-Такого чтобы погулять нет. Это очень хорошо и очень приятно, что на праздник можно прийти и дома не сидеть, а пообщаться с людьми, посмотреть как тут всё. Очень приятно.

Наталія мешканка Жовтневого району

-В наше время, тяжёлое скажем так, дети это самое главное, а когда устраиваются такие большие и шикарные праздники для детей то я считаю, что любой родитель будет счастлив. Настроение будет прекрасное и всё в жизни будет сбываться.

Дітвори на святі і справді чимало. Для них різноманітні конкурси, подарунки та катання на конях.

Марійка 5 років, мешканка Жовтневого району

-Коляд коляд колядниця добра з медом паляниця, а без меда не така – дайте дядьку п"ятака. А п"ятак круглий дайте дядько другий.

І яке ж гуляння без святкового застілля. Місцеві господині приготували різдвяні страви. Кажуть зроблено з душею та любов'ю, адже так смачніше виходить.

Ольга мешканка Жовтневого району

-Кутя, пирожки, огурчики, сало – все что характерно для украинской традиционной кухни. Вложить в каждое блюдо кусочек души – доброй, щедрой славянской души и тогда всё обязательно получится.

Щоб свято вдалося на славу приготували і польову кашу. Зварили близько 300 літрів.

Польової каші з м'ясом вистачило всім, навіть по кілька порцій, кажуть місцеві мешканці. Всього на різдвяні гуляння прийшло близько семисот людей. Такого масштабного гуляння не було в Жовтневому районі останні років десять так точно, каже голова райадміністрації Тетяна Цибульник.

Тетяна Цибульник голова Жовтневої райадміністрації

-Вы знаете у нас в районе мало таких мест где можно проводить массовые гуляния и здесь давно не было таких. Здесь даже не устанавливалась ёлка. Пускай люди погуляют в выходные дни. Вообщем традиции старые нужно возраждать!

Ігор Бескровний, Євген Карпенко Харьковские Известия