Мошенники продают поддельные ответы на ВНО-2020 в интернете

21.02.2020 13:55   -
Автор:
У мережах шахраї почали продавати відповіді на ЗНО-2020. Пропозиції придбати інформацію з'являються, зокрема, у різних Телеграм-каналах. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.
 
Український центр оцінювання якості освіти
 
Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щоразу вигадуючи нові схеми. Наприклад, для «переконливості» надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО. 
 
У центрі наголошують: інформація надійно захищена на всіх етапах підготовки та проведення ЗНО. Укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності.
 
Український центр оцінювання якості освіти
 
Аби не бути ошуканим, укотре застерігаємо: відхиляйте сумнівні пропозиції. Натомість для ретельної підготовки до ЗНО радимо проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», перевіряти відповіді, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо.
 
Деякі шахраї ставлять на свій контент логотип Центру оцінювання якості освіти. Але, всю актуальну інформацію щодо ЗНО можливо знайти лише на офіційному вебсайті та сторінках Центру у соцмережах Facebook, Instagram та новоствореному каналі Тelegram.