Как активисты “Барабашово” бросались на технику коммунальщиков из-за рекламной арки

21.02.2020 13:41   -
Автор:
У п'ятницю вранці комунальні служби міста зі спецтехнікою прибули в район станції метро "Барабашово". Розповідають, на руках є рішення виконкому, що передбачає демонтаж рекламної конструкції. Під велетенською аркою, яку і повинні прибрати, виконавців зустрічає  група активістів у білих жилетах та із закритими обличчями.
 
– Чому у вас обличчя прикрите!?
– Болею. Коронавирус, вчера прилетел самолет, вы ж выдели. В Харькове приземлился. Поэтому аккуратно.
– Вы предприниматель?
– Да
– Вышли сюда с каким-то протестом?
– Да, против дороги, чтобы Кернес не строил дорогу.
– А зачем закрываете лицо?
– Холодно. Коронавирус в стране, знаете.
 
Та стати до демонтажу реклами комунальники не змогли. Колону вишок активісти заблокували просто на перехресті. Поліція просить розійтись і прибрати спецтехніку, аби не заважати курсуванню громадського транспорту. Далі під рекламною аркою протистояння переростає в словесні баталії. 
 
– Ты мне не тыкай, ты мне гуляй говоришь, ты что, боксер бл… Су… сопливая. Слышишь, я тебя потеряю…в серую зону, ты…!
 
Представники Харківської міської ради, на чолі з керівниками ряду Департаментів, намагаються донести протестантам чому приїхала техніка. Наголошують, діють виключно в рамках чинного законодавства. Та аргументи активісти і чути не хочуть.
 
Представники міста адвокатам концерну АВЕК показують документи та їм і цього замало. Більше того, наголошують, міськрада ще у листопаді надсилала АВЕКу приписи, щоб ті добровільно прибрали незаконно встановлену рекламну конструкцію. В концерні визнають, приписи були, але від того, що це їх рекламна арка відхрещуються.
 
Михайло Єлісеєв заступник керівника юридичного департаменту ПАТ "Концерн АВЕК і Ко" 
 
У меня один вопрос! Эта вывеска, эта конструкция принадлежит АВЭКу или нет!? 
 
– Вот эта конструкция… Давайте мы обратимся к документам и будем смотреть, я сейчас не буду вам отвечать принадлежит она АВЭКу или нет. У нас не в этом спор, кому она принадлежит. У нас спор в том, что горисполком действует незаконно.
 
Але вже зараз рішення виконавчого комітету щодо демонтажу рекламної конструкції, АВЕК збирається оскаржувати в суді. У профільному ж Департаменті міськради підкреслили, що по факту сьогоднішнього блокування спецтехніки та недопущення до демонтажу конструкції вже звернулись до правоохоронців.   
 
Віталій Нікулін начальник відділу реклами Департаменту контролю 
 
Есть решение исполнительного комитета, есть порядок, утвержденный о выявлении незаконно установленных рекламных конструкций в соответствии с ним достаточно решения исполнительного комитета, чтобы снять рекламную конструкцию на территории города. Это не конкретно к АВЭКу, любую рекламную конструкцию, которая размещается с нарушением законодательства. Это абсолютно стандартное решение. Вот есть в данном приложении 223 конструкции, по этому решению исполкома должны быть демонтированы. Вот cо временем они все будут демонтироваться.
 
Наразі у списку об'єктів, що підлягають демонтажу, згідно рішення виконкому – три рекламні конструкції, що встановлені концерном АВЕК незаконно і за які концерн не оплачує жодної копійки до місцевого бюджету.