Мінцифри запроваджує цифровий підпис у додатку Дія

04.09.2020 16:04   -
Автор:
Роботу над впровадженням електронного цифорового підпису у додатку "Дія" розпочало міністерство цифорової трансформації. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України. Це експерементальний проект, який передбачає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн. 
 
Михайло Федоров Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації 
 
Смарт-Дія – електронний підпис, що діятиме протягом короткого періоду та гарантуватиме найвищий рівень довіри й безпеки. Смарт-Дія дозволятиме підписувати документи, отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги просто зі смартфону. 
 
Ідентифікація користувачів здійснюватиметься на основі даних, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдиній інформаційній системі МВС. Також використовуватиметься технологія розпізнавання обличчя FaceID. 
 
Кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія становить близько 8 000 000 українців, що є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-картки й користуються смартфонами з NFC-модулем. 
 
Дані про особу будуть вважатися дійсними протягом 6 місяців. Після цього користувач знову проходитиме процедуру ідентифікації за допомогою мобільного додатку.