Мера Харкова запросили на традиційну вечерю (відео)

19.04.2023 17:20   -

Харківський міський голова Ігор Терехов в якості почесного гостя був запрошений представниками харківської мусульманської релігійної громади на іфтар – розговіння, вечірній прийом їжі під час місяця Рамадан.

ДЕМУРАЛІ ІМАМ МЕЧЕТІ АЛЬ БАРОКЯТ
Это великое поклонение, в котором мусульмане проявляют и сдержанность, и терпение, и на протяжении всего дня отказываются от приема питья и еды. И тем самым они, когда остаются голодными, и проявляют мелосердие и сострадание по отношению к бедным, нуждающимся людям и проявляют к ним щедрость. И тоже делятся тем, что Бог дал им тоже с ними.

Рамадан — священний місяць обов’язкового для мусульман посту, є одним з п’яти стовпів ісламу, пояснює голова мусульманської релігійної громади, до речі, офіцер відділу організації діяльності військових капеланів ЗСУ.

МУРАТ ПУТІЛІН ГОЛОВА МУСУЛЬМАНСЬКОЇ РЕЛІГІЙНОЇ ГРОМАДИ
Це не то що традиція, це як обов’язок вже. І це накладено на кожного мусульманина. Зараз нагоді місяць Рамадан і останні дні місяця рамадан, і як всі мусульмани, які тримають піст, ми організували цей іфтар.

В перші дні війни багато харків’ян мусульманської віри стали на захист України від окупантів. Дуже великий внесок мусульманської громади і у волонтерство, зазначив мер Ігор Терехов.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
З першого дня війни, я знаю, що були організовані такі кухні волонтерські, місії волонтерські, волонтерський шлях. І дуже багато військових, особливо в перші часи війни, були нагодовані завдяки цим людям, завдяки мусульманській общині.

В Харкові до повномасштабного вторгнення мешкало близько сотні тисяч родин мусульманської віри.

Харків – дружна родина, в якій є місце різним культурам, релігіям та національностям, зауважили присутні на вечері.

Украинский народ очень крепкий народ. Мы любим Украину, живём здесь. Это наша родина. Наши дети здесь растут, наши друзья воюют, наши земляки воюют, помогают. И мы вместе победим!

ОСТАННІ НОВИНИ