Майже всі “Джавеліни”, що були на озброєнні США, отримала Україна

11.01.2023 13:10   -

Україна отримала майже всі запаси «Джавелінів», що мали США. Це – майже 8,5 тисяч ПТРК, а щоб відновити запаси – Вашингтону знадобиться щонайменше 4 роки. Про це розповів радник програм міжнародної безпеки американського Центру стратегічних та міжнародних досліджень Марк Канціан. «Рівень запасів деяких видів зброї США та НАТО низький, особливо систем ППО, протитанкової зброї та артилерійських боєприпасів», – пише «Громадське».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Швейцарія блокує постачання зброї від Іспанії, накладаючи вето. «Ми розуміємо, поважаємо і приймаємо нейтралітет, але для певної техніки нам потрібен дозвіл від Швейцарії, який вона нам наразі не дає», – розповіла міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, пише «Європейська правда».

Екс-радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон вважає, що вихід ЗСУ на кордони 1991 року не гарантує закінчення війни. «Треба думати про те, що буде, коли росіяни вийдуть з України, інакше за п’ять років буде ще одна війна», – зазначив він. До того ж, путін спробує розколоти США та країни Європи, – передає «ТСН».

ОСТАННІ НОВИНИ: