Найпопулярніші імена для маленьких українців у 2022 році — Мін’юст

11.01.2023 12:52   -
Новини України: Найпопулярніші імена для дітей у 2022 році — Мінюст

У Міністерстві юстиції України підбили підсумки другого півріччя 2022 року та повідомили, як українці називали своїх дітей. Про це повідомляють Харьковские известия.

“Все частіше батьки креативно підходять до цього питання й обирають дітям незвичні імена. Але, аналізуючи статистику останніх років, все ж таки більшість надає перевагу традиційності у виборі імені для своїх немовлят”, – написали в Мінюсті.

Так, за ІІ півріччя 2022 року найпопулярнішими жіночими іменами, якими українці називали своїх малюків, стали Анна, Анастасія, Вероніка, Софія, Олександра, Марія, Вікторія, Мілана, Соломія, Варвара, Єва.

Найпоширенішими ж чоловічими іменами стали Артем, Дмитро, Іван, Максим, Михайло, Данило, Владислав, Олександр, Андрій.

Читайте також: Дітям харківських комунальників передали подарунки з Вільнюса

Сміливість та творчість українців також проявляється у виборі рідковживаних та незвичайних імен для своїх малюків, серед яких багато оригінальних варіантів.

Так, серед жіночих імен є Мрія, Луна, Авіталь-Азаліна, Мєр’єла, Сладіслава, Квіта, Ульпана, Мантикора, Ніколоз, Русаліна, Юнія, Джавеліна.

Серед чоловічих: Іскандер, Воліслав, Марс, Велеслав, Ахіллес, Сармат, Світозар, Нимрод, Калеп, Ларс, Саркіс, Стиліан, Х’юго, Нікодим, Нектарій.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.