Лицензии на 4G – частоты, были проданы в Украине по заниженным стартовым ценам, заявил Олег Ляшко

14.03.2018 14:14   -
Автор:
Лідер Радикальної партії стверджує, що ліцензії мобільним операторам зв’язку на 4G-частоти були продані в Україні за заниженою стартовою ціною. Всього на торгах від продажу частот для впровадження надшвидкісного інтернету виручили 200 мільйонів доларів. Тоді як інші країни на цьому заробили мільярди.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії 
 
У 2015 році 3G частоти продали за 10 мільярдів гривень. По тодішньому курсу це було 750 мільйонів доларів. Зараз продали за 5,5 мільярдів гривень. По нинішньому курсу – це 200 мільйонів доларів. Для порівняння, аналогічні частоти продані в Єгипті за 1,5 мільярди, в Тайланді – за 7 мільярдів, у Великій Британії – за 3 мільярди, в Туреччині – за 5 мільярдів, в Італії – за 5 мільярдів доларів. Тобто, ці частоти, які коштують мільярди доларів, продали за 200 мільйонів доларів.
 
Саме тому Олег Ляшко закликав уряд скасувати результати тендеру та провести повторні торги на чесних умовах.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії 
 
В результаті чесного тендеру український бюджет може отримати мільярд доларів замість 200 мільйонів, які дали нам сьогодні, як подачку. Замість того, щоб гроші йшли в кишені корупціонерів, вони повинні йти до державного бюджету і служити українцям.
 
Якщо вкрадені гроші повернути до держбюджету, наголошує Олег Ляшко, то потреби у кредитах МВФ та підвищенні на його вимогу тарифів для населення не буде.
 
Олег Ляшко лідер Радикальної партії 
 
Якщо нинішня грабіжницька влада цього не зробить, українці, я вам гарантую, коли ми прийдемо до влади, то проведемо повторний тендер і мільярди доларів, які вкрали у вас, ми повернемо до державного бюджету. Ми витрусимо за горло тих, хто вкрав ці гроші. В умовах, коли йде війна, а люди рахують кожну копійку, красти мільярди доларів на корупційних схемах – це злочин та мародерство, це аморально.