Курс развития Змиева

23.10.2012 18:19   -
Автор:

Курс розвитку Змієва. На що необхідно звернути увагу, що особливо хвилює громаду – вирішували на активі разом із населенням міста. Останнім часом зроблено було чимало, але на цьому не зупиняються.

Євгеній Мураєв депутат Харківської облради

-В двенадцатом году было инвестировано 2 млн гривен в дороги наши Змиевские, в 11 году 1,600 и в 10м году – 700 тысяч, то есть вы видите мы увеличили финансирование в разы. За два с половиной года сделано в 2,5 раза больше, чем за пять предыдущих лет

Шляхом подібного спілкування було розробленно программу, за якою рухатися далі. До неї внесли всі соціально важливі питання та включили до соціального договору, що підписав Євгеній Мураєв та представник громади Змієева мер міста. Завдання депутата забезпечити державну підтримку у вирішенні соціально значущих для громади питань. Це благоустрій міста, реконструкція головних місць відпочинку. Окрему увагу в проекті приділили розвитку спорту та фізичної культури, аби малеча зростала здоровою та молодь мала де проводити своє дозвілля з користю.

Богдан Майборода студент

-Я в принципе как все, как молодёжь заинтересован в том, чтобы реконструировали в конце концов наш стадион. Евгений Владимирович сегодня говорил о строительстве спорткомплекса, думаю это будет большим толчком для молодёжи, для развития спорта и здоровья.

І закінчення реконструкції стадіону Авангард також стоїть у плані.  Що ж до житлово-комунальних питань – вони у пріоритеті. Це і реконструкція мереж водопостачання, і будівництво очисних споруд. Все це з використанням сучасних технологій. Також продовжать реалізацію проектів з модернізації теплових мереж. Перший етап – ремонт котелень у Змієві вже закінчено. Це дало можливість зменшити тарифи на тепло на дванадцять з половиною відсотків. Наступний крок – утеплення самих будинків. Але і це ще не всі нововведення.

Євгеній Мураєв депутат Харківської облради

-Система замены теплостояков с вертикальных на горизонтальный с использованием теплообменников в Украине ещё не  применялось. Позволяет вам в первую очередь экономить самостаятельно, вы можете в разных комнатах регулировать температуру теплоносителя. Если мы отработаем все три этапа, первый уже сделан для жителей микрорайона, то экономия будет порядка 50 % это ваши деньги, это наша энергонезависимость.

Не оминули і проблему соціального житла для потребуючих категорій населення.

Любов Северчук заступник директора з виховної роботи Зміївської загальноосвітньої школи №2

-Я убедилась, что нам несказанно повезло, что нашим районом руковдит такой глава администрации как Мураев Евгений Владимирович, тот спектр широкий спектр направлений, который он расскрывает в своей программе, я дмуаю, позволит нашему району, нашему городу дальнейшего процветания.

Такі зустрічі відбулися і в інших населених пунктах Харківського та Зміївського районів. І з більшістю з них вже підписано соціальні угоди громадою.

Євгеній Мураєв депутат Харківської облради

-Мы с ними советовались, они определяли очередность и исходя из этого было сделана и выбрана объектовка и порядок выполнения этих задач.

Анастасія Полякова, Сергій Перець, Харьковские Известия