Кожна п’ята маршрутка міста обладнана камерами відеоспостереження

07.09.2012 17:27   -
Автор:

Водія Єгора Черваньова наявність телевізійної камери у власній маршрутці – не лякає. Бо він працює під відеонаглядом вже півроку. У цій машині камер навіть дві.

Єгор Черваньов водій

-Человек ко всему привыкает, не обращаешь внимания. Дисциплинирует даже самого себя. Меня устраивает в ситуация с пасажирами, когда ведут себя неадекватно, очень подстраховывает.

Зараз такі камери відеоспостереження стоять у кожній п*ятій маршрутці. Встановлюють їх власники автопарків. Так, кажуть, вдається точно дізнатися, який прибуток може принести той чи інший маршрут.

Микола Шевченко директор підприємства-автоперевізника

-Наше розумение того, как комфортно едут пасажиры. Т.е. сильно заполняется автобус – не сильно. Это даёт определённую статистику. Это нам помагает

У цю статистику входить і кількість пільговиків, яких щодня перевозять на тому чи іншому маршруті. Камери фіксують чи не виганяють водії зі своїх автобусів пенсіонерів та людей, які мають право на безкоштовний проїзд. Спостерігає камера і за загальною культурою проведінки водіїв.

Ольга пасажирка маршрутки

-А вообще, в последнее время, я смотрю, что водители вежливые. Я сталкивалась с очень вежливыми. Даже очень приятно заходить. улыбчивые, вежливые аккуратные.

Аби доброзичливим водіям було їздити ще зручніше, у місті встановлюють нові світлофори. Вони світлодіодні і мають табло з відрахунком часу руху або стоянки машин. Одним з перших новий світлофор з*явився на перетині проспекту Леніна та вулиці 23 серпня. У планах мерії встановити такі пристрої на перетині вулиць Шевченка та Героїв Праці.

Олена Завгородня Ярослав Кононенко Харьковские Известия