Консиліум не відбувся

11.07.2012 22:52   -
Автор:

Тамара Міщенко головний спеціаліст з неврології Міністерства охорони здоров'я України

-К сожалению, эта была очень короткая встреча, пытались задать вопросы на профессиональную тему, были получены очень короткие ответы, собственно дискуссии и диалога не состоялось.

Саме так пройшла зустріч вітчизняних фахівців із лікарем із клініки Шаріте стосовно лікування засудженої Тимошенко. Лікарі, які входили до складу комісії розповідають, що консиліум, який планувався не виправдав сподівань.

Микола Корж директор державної установи "Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.Ситенка АМН України"

-Явно все произносилось, как с чужого листа, произносилось с определенным напряжением,хотя мы уже неоднократно говорили и с доктором, что нам меньше всего интересует политика. Мы хотим понять саму ситуацию, почему вот уже длительное время проходит лечение и мы не видим заметных результатов.

Лікарі намагались піти на зустріч та розтавити всі крапки на "і". Але навіть з боку адвоката віп-бранки Сергія Власенка не було проявлено толерантності. Більше того, фахівці обурені його заявами,  які і цитують.

Борис Михайлов головний спеціаліст МОЗ України із психотерапії

-Никто не имеет права вмешиваться в лечение пациента против его воли. А тут какие-то люди, которые вдруг обеспокоились лечением Юлии Владимировны, пусть они обеспокоятся своими семьями, женами и детьми. И не лезут в вопросы, которые их никто не приглашал. Это выглядило дыбильно и маразматично.

За такі звинувачення на адресу фахівців та їх сімей, вони вимагатимуть у Власенка пояснень та публічного вибачення. Але готові до діалогу та співпраці і з німецькими лікарями. Кажуть – не можуть стояти осторонь ситуації, яка склалась навколо Тимошенко. Адже не мають практично жодних відомостей стосовно її лікування.

Євгенія Кутнова, Віктор Нодрачов.Харьковские Изестия