Харків вшосте перезапускає систему опалення через ракетні обстріли (відео)

16.01.2023 22:18   -

Вшосте за час осінньо-зимового сезону Харків перезапускає систему опалення. Після чергової атаки, що російські окупанти здійснили два дні тому, мегаполіс не тільки залишився без електроенергії, а й без води та тепла. Робота з відновлення теплопостачання триває і сьогодні.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП «ХТМ»
Результатом суботнього обстрілу було те, що Харків занурився у пітьму. У нас зупинились всі основні котельні. Всі насоси. А кожна така зупинка це аварійні ситуації у результаті гідравлічних ударів. Станом на сьогоднішній ранок було виявлено 64 дефекти різного ступеня. На ранок було – 58 , протягом оцих півтори доби, усунуто. На ранок ми підключили майже всіх споживачів – 95 % житлових будинків вже були з опаленням, ми все підключимо. Зараз на основних джерелах йде плавний набір гідравліки та температурного режиму. Тому, що за цей час поки не було електропостачання магістралі остигли і потрібно плавно набирати температуру, щоб зробити там магістральний дефект.

Перезапустити всю систему опалення мегаполіса дуже складний процес. Але комунальні служби, повідомили на профільному підприємстві , роблять все можливе, а подекуди неможливе, що харків’яни були з теплом, незважаючи на війну.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Взагалі, через ворожі обстріли, і мова суто про господарство харківських тепломереж, зазнало колосальних пошкоджень. Всі ці майже 11 місяців комунальники тільки те і роблять, що ремонтують та перекладають пошкоджені магістралі, теплотраси та котельні від яких залежить подача тепла та гарячої води для населення.

ЄВГЕН КАУРКІН ДИРЕКТОР ТЕХНІЧНИЙ КП «ХТМ»
З початку російської агресії в цілому по підприємству було пошкоджено 144 об’єкти. Це магістралі, це насосні станції, це наші ЦТП, це наші котельні. Протягом ремонтної кампанії ми відновили майже все. Працювали майже цілодобово без вихідних. Замінили близько 200 кілометрів мереж теплопостачання та гарячої води.

Також у місті було встановлено 17 модульних котелень, що дають змогу, незважаючи ні на що, забезпечувати об’єкти соціальної інфраструктури теплом. Цьогоріч кампанія з встановлення таких котелень, заявили на ХТМ, буде продовжена.

ОСТАННІ НОВИНИ