«Харків стоїть, Харків – живий і чекає на містян». У центральному парку запускають фонтани (відео)

19.04.2023 13:46   -

Необхідно лише декілька рухів майстрів – і за лічені секунди парк імені Горького немов оживає.

Фонтани в парку, каже речник Андрій Кравченко, для багатьох харків’ян є символом того, що життя в місті триває. Тож, як і минулоріч, попри війну й обстріли, водограї знову радуватимуть відвідувачів.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕС-СЕКРЕТАР КП «ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПАРК КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ. М. ГОРЬКОГО»
Парк – це така центральна перлина в короні Харкова. Й, звичайно, люди дуже непокоються: «Як він там? Що з ним відбувається? Чи він живий? Чи він працює?». І тому, запускаючи фонтани, ми даємо розуміння, що Харків стоїть, Харків живий і Харків чекає на них. Це – перша позиція, а друга позиція: ми говоримо людям, аби вони дуже обережно ставилися до того, аби відвідувати зараз нас. Адже ми розуміємо, що підступні рашисти можуть завдати удару в будь-яку мить.

Фонтани не працювали півроку – протягом зимового періоду. За цей час серйозних поламок не сталося. Тож фахівцям не знадобилося багато часу, аби налагодити та запустити обладнання. Однак, додає Андрій Кравченко, подекуди війна все ж залишила свої сліди.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АНДРІЙ КРАВЧЕНКО ПРЕС-СЕКРЕТАР КП «ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПАРК КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ІМ. М. ГОРЬКОГО»
Оскільки уламки потрапили до форсунок і треба було витягати, переглядати устаткування. Наче все минулося. Жодних якихось недоліків із водопостачання, електрики не виявлено. Наразі ведуться роботи в дитячому парку, де фонтан слоників наш відомий. Він зараз перебуває на такому, дуже серйозному ремонті, оскільки під час останнього «прильоту» туди потрапив уламок і він пошкодив інфраструктуру. Наші фахівці наразі лагодять ці форсунки.

Усі інші фонтани пройшли необхідні перевірки і вже працюють. Центральний водограй запустять одразу ж, як у Харкові стане трохи тепліше.

ОСТАННІ НОВИНИ