Харків отримав голос на міжнародній арені: Ігор Терехов зустрівся з естонською делегацією      

23.04.2024 10:33   -

Реальна ситуація в Харкові щодо роботи критичної інфраструктури та оборони. Оцінка проблем та потреб задля подальшої підтримки рішень та інші важливі для мегаполісу питання. Харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся з делегацією з Естонії на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки в Україні. Питань, що обговорили було доволі багато. Це і протиповітряна оборона та відновлення житлового фонду та енергетичної сфери, що доволі сильно постраждала під час обстрілів.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
90% свого часу я займаюся тим, щоб до опалювального сезону створити з нульової відмітки всю енергетичну систему Харкова, теплову систему Харкова для того, щоб все це функціонувало. Але ті реалії, які є на сьогодні, нажаль, вони жахливі. У нас нема власної генерації електроенергії, у нас великий дефіцит електропостачання. З цього виходить дуже багато речей, починаючи від виробничих потужностей і закінчуючи житловими будинками і всім іншим. Тому у такий стислий строк ми повинні відбудувати з нульової відмітки все. Звісно, це величезні кошти. Крім цього це певний час, бо ми не можемо собі дозволити, щоб замовляти цю продукцію і вона була не виготовлена аби буде виготовлятись десь півроку – у нас нема такого часу. Ми промоніторили усі виробничі потужності, які є у світі, які виробляють те обладнання, яке вкрай необхідне. Тому це для нас завдання номер один – енергетична безпека.       

Естонська делегація була вражена стійкістю харків’ян. Місто живе та працює за будь яких надскладних обставин.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

АННЕЛІ КОЛЬК НАДЗВИЧАНИЙ ТА ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ ЕСТОНСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ
Ми дізналися багато про те, що відбувається в Україні та в Харкові зокрема. Харків – це зараз фронтова лінія. Естонія надає військову допомогу протягом цих двох років і ми розуміємо, що військової допомоги потрібно ще більше. Це і протиповітряний захист, протиповітряна оборона та інше додаткове озброєння. І ми, Естонія, така країна-піонер, яка серед інших партнерів країн НАТО, поширює серед них, що ще більше і більше є потреба у протиповітряному захисті та інших видах озброєння. Авжеж ми будемо допомагати у питаннях відновлення енергетичної інфраструктури. І ви знаєте, ми бачимо ось ці два питання у паралелі. І відновлення зараз робити і захищати енергетичну систему, тож потрібні протиповітряні засоби оборони. Для нас дуже важливо було почути від пана мера потребу відбудови енергетики для того, щоб ми могли бути вашим голосом на міжнародній арені та поширювати інформацію про те, що вам зараз потрібно найбільше.

ОСТАННІ НОВИНИ